Notícies

Marina Geli es converteix avui en diputada no adscrita

Dimarts, 3 de febrer de 2015. Palau del Parlament

Geli en una foto del juliol

Parlament de Catalunya. 2015

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

Marina Geli és a partir d'avui diputada no adscrita després que la mesa hagi tramitat aquest matí el seu escrit d'abandonament del grup socialista, que perd un diputat i en passa a tenir, per tant, dinou.

Geli, diputada del grup socialista des de la V legislatura, canviarà al ple de demà d'escó i n'ocuparà un a l'última bancada, al costat del grup de Ciutadans.

Com a diputada no adscrita, Geli manté els drets que el reglament reconeix a tots els parlamentaris individualment. Les seves intervencions al ple o l'única comissió de què podrà formar part són qüestions, entre d'altres, que la mesa haurà de decidir en una altra reunió.

També a partir d'avui David Pérez ha adquirit la plena condició de diputat i s'ha incorporat al grup socialista en substitució de Daniel Fernández. Pérez, que ja havia estat diputat les legislatures VI, VII i VIII, podrà ocupar demà el seu escó durant el ple.

Tramitacions
D'altra banda, la mesa ha admès a tràmit les iniciatives que els grups han presentat aquesta última setmana, entre les quals dues proposicions de llei de modificació de l'impost sobre les estades en establiments turístics, del PSC i ICV-EUiA, i una altra de rebaixa del tram autonòmic de l'IRPF, del PPC. Així mateix, el màxim òrgan de govern de la cambra ha tramitat les esmenes a la totalitat que el PPC i C's han presentat al projecte de llei d'ordenació dels cossos tributaris d'adscripció exclusiva a l'Agència Tributària de Catalunya.