Notícies

Parlament i diputacions col·laboren perquè centres de tot el país participin en les activitats educatives de la cambra

Dimarts, 25 de novembre de 2014. Palau del Parlament

De Gispert amb els presidents de totes quatre diputacions i la resta de membres de la mesa que han assistit a l'acte

Parlament de Catalunya. 2014

Vegeu la galeria d'imatges (6 imatge/s)

La presidenta, Núria de Gispert, i els presidents de totes quatre diputacions -Salvador Esteve (Barcelona), Joan Giraut (Girona), Joan Reñé (Lleida) i Josep Poblet (Tarragona)- han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració per promoure que els centres d'arreu del país participin en les activitats educatives del Parlament.

L'acord facilitarà que més escoles i universitats de tot el territori participin en els projectes educatius de la cambra, ja que les diputacions contribuiran a finançar la despesa dels centres per al desplaçament dels alumnes al Parlament amb aquesta finalitat.

De Gispert i els presidents de les diputacions han coincidit en la importància que els nens i joves d'arreu del país puguin conèixer de prop el Parlament i la seva tasca. Per aquest motiu, la presidenta ha agraït la contribució de les diputacions a l'hora de facilitar la participació dels estudiants en l'oferta educativa de la cambra i fer-la més accessible a tot el territori, especialment en temps de crisi com l'actual.

A l'acte hi han assistit el vicepresident segon, Lluís Maria Corominas, i els secretaris primer i tercer, Pere Navarro i Josep Rull.

Ampliació de l'oferta educativa
El Parlament ha ampliat i reestructurat recentment les activitats educatives que ofereix, amb nous tallers que potencien especialment el joc de rol perquè els alumnes simulin les diverses tasques i funcions dels diputats i nous materials perquè els centres i els professors puguin aprofundir els coneixements sobre el funcionament de la cambra.

Amb el nou programa endegat, la cambra ofereix quatre tipus de cursos o tallers: 'Sóc diputat/Sóc diputada', adreçat a alumnes de primària, secundària i batxillerat, amb adaptacions a cadascuna d'aquestes etapes educatives; 'Les comissions', per a alumnes de secundària i batxillerat; 'El nostre estatut', per a secundària, i 'El sistema electoral', per a batxillerat.

Tots els centres participants en aquests tallers tenen a més l'opció de proposar i treballar un projecte de llei per participar en les simulacions plenàries, que es continuaran fent per a cada nivell d'ensenyament. Per als centres universitaris es continua organitzant la 'Setmana del parlament universitari', que reprodueix tot el procediment de l'activitat parlamentària, i aviat s'endegaran nous tallers.