Notícies

El Ple elegeix Josep Pont com a membre del Consell de l'Audiovisual de Catalunya

Dimecres, 20 de febrer de 2008. Palau del Parlament

Josep Pont, al centre de la fotografia

Parlament de Catalunya. 2008

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple ha elegit aquesta tarda, en votació secreta i per 127 vots a favor i 3 en contra, el diputat de CiU Josep Pont com a nou membre del Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

Pont, que substitueix en el càrrec Núria LLorach, nomenada fa poc membre del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, prendrà possessió del càrrec aquest divendres a les onze del matí, en un acte que es farà al Saló de Passos Perduts rosa, sota la presidència d'Ernest Benach, i en presència de la Mesa de la cambra. A l'acte assistiran també la resta de consellers del CAC, encapçalats pel seu president, Josep Maria Carbonell.

Josep Pont i Sans, diputat de CiU per la circumscripció de Lleida des de la VII legislatura, haurà de renunciar a l'acta de diputat abans de prendre possessió i serà substituït a l'escó per Marta Alòs López.

Altres designacions

Així mateix, el Ple ha designat, en votació secreta i també per 127 vots a favor i 3 en contra, els membres dels consells socials de les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Lleida, Pompeu Fabra i Rovira i Virgili. Els candidats presentats són, respectivament, Josep Maria Loza, Ricardo Rodrigo, Xavier Maurel, Carles Castells i Roser Recasens.

Rebutjada la Proposició de llei del PPC

D'altra banda, la cambra ha rebutjat la Proposició de llei de modificació dels articles 9, 12 i 13, i d'addició de l'article 10 bis i d'una disposició addicional a la Llei 18/2003, del 4 de juliol, de suport a les famílies, presentada pel Grup Parlamentari del PPC. El Ple ha aprovat l'esmena a la totalitat presentada conjuntament pels tres grups que donen suport al Govern per 68 vots a favor (PSC-CpC, ERC i ICV-EUiA) i 61 en contra (CiU, PPC i Grup Mixt).

La defensa d'aquesta Proposició de llei en el debat de totalitat, l'ha feta la diputada M. Àngeles Olano (PPC), i el diputat Pere Bosch (ERC) ha defensat l'esmena dels tres grups que donen suport al Govern. També han intervingut Josep Cleries (CiU), Pia Bosch (PSC-CpC), Laura Massana (ERC) i José Domingo (Grup Mixt).

Control al Govern

En l'apartat de control al Govern, el president de la Generalitat, José Montilla, ha respost les preguntes que li han formulat Artur Mas (CiU), Roberto Edgardo Labandera (PSC-CpC), Joan Ridao (ERC), Daniel Sirera (PPC), Jaume Bosch (ICV-EUiA) i Albert Rivera (Grup Mixt). Els consellers del Govern també han respost preguntes dels diputats.

Així mateix, els diputats Antoni Fernández Teixidó (CiU) i Enric Millo (PPC) han interpel·lat el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, sobre la situació econòmica, i Albert Rivera (Grup Mixt), la consellera de Treball, Mar Serna, sobre la mobilitat dels treballadors i les empreses.