Notícies

 

Dolors Camats, primera parlamentària que delega el vot per maternitat

Dimecres, 19 de desembre de 2007. Palau del Parlament

La diputada Dolors Camats en la seva darrera intervenció en el ple del passat 28 de novembre

Parlament de Catalunya. 2007

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

Per primera vegada en la història del Parlament, en el ple d'aquest matí s'ha fet efectiva la delegació de vot d'una diputada, Dolors Camats (ICV-EUiA), per maternitat. D'aquesta manera, Camats, que el 30 de novembre va ser mare per segona vegada, ha estat també la primera parlamentària de tot l'Estat que delega el vot en una sessió plenària.

La delegació de vot només és possible en cas de baixa per maternitat i és una de les novetats del nou Reglament del Parlament, en vigor des del 2006, que en l'article 84 estableix que "les diputades que, amb motiu d'una baixa per maternitat, no puguin complir el deure d'assistir als debats i les votacions del Ple poden delegar el vot en un altre diputat o diputada". Ni al Congrés dels Diputats ni al Senat, ni a la resta de parlaments autonòmics, es preveu actualment la delegació de vot per cap causa.

El president ha començat la sessió comunicant que s'aplicava per primera vegada aquest article, i ha aprofitat per felicitar, en nom de tota la cambra, la diputada per la seva recent maternitat.

El portaveu d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, és l'encarregat de comunicar en aquest ple el sentit del vot de la parlamentària, ja que és el diputat en qui Camats ha delegat el vot.

En cada votació, Benach demana a Bosch el sentit del vot de la diputada, i tot seguit comunica el resultat final de la votació comptant el vot delegat. Aquest procediment ja s'ha dut a terme en les votacions d'aquest matí i es repetirà en totes les que hi hagi durant aquest ple.

La diputada Rocío Martínez-Sampere (PSC-CpC), que actualment espera el seu segon fill, ja ha anunciat que també té previst exercir el dret de delegació de vot.