Notícies

El Ple homenatja Antoni Gutiérrez Díaz

Dimecres, 3 d'octubre de 2007. Palau del Parlament

El Ple, dempeus, fent un minut de silenci

Parlament de Catalunya. 2007

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple ha homenatjat aquest matí l'exdiputat i dirigent històric del PSUC Antoni Gutiérrez Díaz, "Guti", que va morir el 6 d'octubre de l'any passat. El conseller d'Interior i Relacions Institucionals i president del Grup Parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Saura, n'ha glossat la figura.

Han seguit l'homenatge des de la llotja la vídua d'Antoni Gutiérrez, Elena Pérez; els seus fills, Joan Antoni, Mònica i Elena; alguns néts i familiars, i diversos exdiputats, tant del Parlament com de les Corts Generals, com Gregorio López Raimundo, Jordi Guillot, Ramon Espasa, Ignasi Riera, Maria Dolors Calvet o Joan Boada.

Després d'un llarg aplaudiment, el Ple ha fet un minut de silenci dempeus.

Antoni Gutiérrez Díaz va néixer el 19 de gener de 1929. El 1967 va entrar a la direcció del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), des d'on va ser un dels principals impulsors de l'Assemblea de Catalunya. Va ser secretari general del PSUC del 1977 al 1981 i del 1982 al 1986, diputat al Parlament durant la I i II legislatures, eurodiputat del 1987 al 1999 i vicepresident del Parlament Europeu del 1994 al 1999. Va ser una de les figures més destacades dels darrers anys de lluita antifranquista i de la Transició.