En compliment de la Resolució 9/XIII del Parlament de Catalunya, sobre el canvi de denominació de la legislatura, aprovada pel Ple en la sessió 7, del 2 de juny de 2021 (BOPC 50/13, del 04.06.2021), la legislatura actual passa a denominar-se catorzena legislatura a partir del 4 de juny de 2021.

Declaracions de la Junta de Portaveus

Declaració de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya sobre el terratrèmol a Turquia i Síria

Adoptada per la Junta de Portaveus el dia 8 de febrer de 2023

Aquesta setmana, un terratrèmol ha afectat greument Turquia i Síria. Les autoritats dels territoris afectats calculen que hi ha més de 8.700 morts, 41.000 ferits i milers d'edificis destrossats, xifres que, malauradament, s'espera que empitjorin els dies vinents.

Aquella zona, com la del Kurdistan sirià, pateix una situació humanitària greu a causa de la guerra i la inestabilitat des de fa anys, que ara es veu agreujada per la dificultat del terratrèmol.

Per tot això, el Parlament de Catalunya, davant el recent terratrèmol -de magnitud 7,7, amb l'epicentre a la regió turca de Kahramanmaras, prop de la frontera amb Síria, i que s'ha percebut al Líban, Egipte, Xipre i l'Iraq- i les seves rèpliques, expressa el seu condol als familiars de les víctimes i la solidaritat amb totes les persones i institucions dels territoris afectats i damnificats.

Així mateix, el Parlament de Catalunya expressa el seu compromís amb els territoris afectats i la necessitat de mobilitzar els recursos humans i materials necessaris per a salvar el màxim nombre de vides i ajudar en la reconstrucció d'aquests territoris.


Palau del Parlament, 8 de febrer de 2023


Alícia Romero Llano, Portaveu del GP PSC-Units; Marta Vilalta i Torres, Portaveu del GP ERC; Mònica Sales de la Cruz, Portaveu del GP JxCat; Eulàlia Reguant i Cura, Portaveu del GP CUP-NCG; David Cid Colomer, Portaveu del GP ECP; Ignacio Martín Blanco, Portaveu del GP Cs; Alejandro Fernández Álvarez, President -portaveu del G Mixt