En compliment de la Resolució 9/XIII del Parlament de Catalunya, sobre el canvi de denominació de la legislatura, aprovada pel Ple en la sessió 7, del 2 de juny de 2021 (BOPC 50/13, del 04.06.2021), la legislatura actual passa a denominar-se catorzena legislatura a partir del 4 de juny de 2021.

Declaracions de la Junta de Portaveus

Declaració de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya sobre l'agressió de la Federació Russa a Ucraïna

Adoptada per la Junta de Portaveus el dia 24 de febrer de 2022


El Parlament de Catalunya lamenta i condemna les accions bèl·liques de la Federació Russa contra el territori d'Ucraïna, iniciades la matinada del 24 de febrer de 2022.

Aquesta agressió és una violació flagrant del dret internacional, té greus conseqüències a escala regional i global, i ha de comportar l'assumpció de responsabilitats per part dels seus promotors.

El Parlament de Catalunya s'ha manifestat reiteradament a favor de la resolució pacífica dels conflictes, per la qual cosa reclama la fi de les hostilitats i el retorn a la via de la negociació i de la diplomàcia.

Per això mateix, davant dels fets ocorreguts a Ucraïna, exhorta les parts a tornar al que estableixen els Acords de Minsk, recorda a tots els estats que han de complir les obligacions internacionals en matèria d'asil i expressa la seva solidaritat amb totes les víctimes del conflicte i el seu suport a les organitzacions que treballen per la defensa i la protecció dels drets humans sobre el terreny.

Finalment, el Parlament de Catalunya dona suport a la reacció ràpida i unitària de la Unió Europea, que sempre ha de posar èmfasi en la diplomàcia i la negociació, la pau i la preeminència dels principis i valors democràtics.

Palau del Parlament, 24 de febrer de 2022