Tractats de la Unió Europea i Carta dels drets fonamentals.

Criteris, reculls i recomanacions del Departament d'Assessorament Lingüístic.
Accés als recursos documentals de què disposa la Direcció d'Estudis Parlamentaris.
Versions en llengües no oficials de lleis, resolucions, mocions i altres textos aprovats pel Parlament.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.

Declaracions institucionals

Declaració del Parlament de Catalunya sobre la incorporació dels drets sexuals i reproductius en el Marc de desenvolupament post-2015

Llegida en el Ple del Parlament el dia 8 de juliol de 2015


El Parlament de Catalunya ha mostrat de manera clara la seva posició a favor dels drets sexuals i reproductius com a eix de garantia social, dels drets i del desenvolupament de les persones. Ho ha fet aprovant l'Estatut d'autonomia de Catalunya del 2006; la Llei 5/2008, del 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista; la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'ho-mofòbia, la bifòbia i la transfòbia; l'Acord nacional per afrontar l'epidèmia del VIH a Catalunya i contra l'estigma relacionat, del 6 de març de 2014, i diverses resolucions en el marc dels drets sexuals i reproductius, entre altres iniciatives.

Actualment, hom està vivint, globalment, un procés relacionat amb la nova definició del Marc de desenvolupament post-2015, centrat en el que a partir d'ara s'anomenaran objectius de desenvolupament sostenible (ODS), en el qual els drets sexuals i reproductius s'estan desmem-brant i invisibilitzant, cosa que provoca inquietud i desconfiança en gran part de la societat civil mobilitzada arreu del món.

A la pràctica, això comporta que els drets sexuals i reproductius es releguin a espais secundaris i no prioritaris per a l'acció pel que fa a l'Agenda post-2015 i provoca la desprotecció de tota la població mundial respecte als drets fonamentals relacionats amb la sexualitat i amb la garantia dels drets humans.

Les negociacions que s'estan duent a terme en l'àmbit internacional són molt complexes i els acords que en derivin esdevindran cabdals per a les polítiques de desenvolupament futures de tots els governs que els ratifiquin. En conseqüència, el Parlament de Catalunya, davant d'aquest panorama internacional, vol fer arribar la seva veu a les instàncies pertinents de les Nacions Unides, on aquestes negociacions es duran a terme fins al mes de setembre, en què es prendran les decisions finals.

El Parlament de Catalunya considera els drets sexuals i reproductius com a drets fonamentals de totes les persones i com un dels eixos centrals del desenvolupament sostenible. Per tant, fa seva la reivindicació d'institucions, societats científiques, entitats, moviments i grups que treballen a favor dels drets sexuals i reproductius, i demana a les Nacions Unides que incorporin aquests drets d'una manera clara, definida i avaluable en el Marc de desenvolupament post-2015.

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya

AGENDA

Avui a les 12:00h
Ponència: Proposició de llei de l'aprofitament de l'excedent alimentari
Sessió ordinària
Avui a les 15:00h
Ponència: Projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació
Sessió ordinària
Aneu al Canal Parlament Avui a les 15:00h
Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya
Sessió ordinària
Dimarts, 27, a les 10:00h
Mesa del Parlament
Sessió ordinària
Accés als butlletins oficials i als diaris de sessions, en format PDF.
Calendari de plens
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana2930311234
Segona setmana567891011
Tercera setmana12131415161718
Quarta setmana19202122232425
Cinquena setmana262728293012

En aquest calendari es mostren:

  • Sessions convocades

  • Sessions previstes

Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.