Declaracions institucionals

Declaració de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya de denúncia de la campanya de criminalització del moviment independentista i de rebuig de la violència

Adoptada per la Junta de Portaveus el dia 26 de setembre de 2019


La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya denuncia la campanya de criminalització del moviment independentista, cívic i democràtic, i l'intent d'equiparar independentisme amb terrorisme.

La Junta de Portaveus rebutja la violència i es referma en les vies democràtiques per a aconseguir objectius polítics legítims.

Així mateix, la Junta de Portaveus rebutja l'operació impulsada per l'Audiència Nacional i la Guàrdia Civil, i les vulneracions dels drets fonamentals, especialment del dret a la presumpció d'innocència, de set ciutadans que el 26 de setembre de 2019 han ingressat a la presó per ordre de l'Audiència Nacional, que ha dictat presó incondicional, i denuncia la deriva repressiva i autoritària de l'Estat.

La Junta de Portaveus referma el compromís del Parlament de Catalunya amb la llibertat i la democràcia i en la defensa de l'exercici dels drets civils i polítics de tots els catalans.

Finalment, la Junta de Portaveus exigeix la fi de la repressió i la llibertat de les persones perseguides i preses per llurs idees polítiques.

Palau del Parlament, 26 de setembre de 2019

Albert Batet i Canadell, Portaveu del GP JxCat; Anna Caula i Paretas, Portaveu del GP ERC; Susanna Segovia Sánchez, Portaveu del GP CatECP; Carles Riera Albert, Representant del SP CUP-CC