Declaracions institucionals

Declaració de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya de suport al periodista Julian Assange

Acordada per majoria en la Junta de Portaveus el 30 d'abril de 2019


El periodista australià Julian Assange, que estava asilat a l'ambaixada equatoriana del Regne Unit des del juny del 2012, ha estat expulsat d'aquesta seu diplomàtica per instruccions del mateix president de la República de l'Equador, Lenin Moreno, i immediatament ha estat detingut per les forces policials del Regne Unit en compliment d'una petició d'extradició dels Estats Units.
Julian Assange és el fundador del Wikileaks, portal que va treure a la llum pública els crims de guerra de l'exèrcit nord-americà a l'Afganistan i l'Iraq, entre altres informacions secretes d'interès públic.
El suport al periodista Julian Assange ha d'ésser mundial per part de totes les persones demòcrates que lluiten pel respecte i la llibertat de premsa.
Per això, el Parlament de Catalunya denuncia la detenció de Julian Assange, en demana l'alliberament immediat i reclama que s'aturi qualsevol intent d'ex-tradició als Estats Units, tal com han demanat les Nacions Unides en diverses ocasions.

Palau del Parlament, 30 d'abril de 2019

Carles Riera Albert, Representant del SP CUP-CC; Eduard Pujol i Bonell, Portaveu adjunt del GP JxCat; Anna Caula i Paretas, Portaveu del GP ERC; Susanna Segovia Sánchez, Portaveu del GP CatECP