Declaracions institucionals

Declaració del Parlament de Catalunya de condemna de l'atac homòfob al Centre LGTBI de Barcelona

Llegida en el Ple del Parlament el dia 7 de febrer de 2019El Centre LGTBI de Barcelona va rebre un atac homòfob la nit del dissabte 26 de gener, una setmana després d'haver-se inaugurat. Els atacants hi van trencar vidres, hi van escriure missatges d'odi, hi van encastar una tanca i hi van dibuixar símbols feixistes.

Aquests fets atempten greument contra els principis de la Llei 11/2014, que té com a objectiu desenvolupar i garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i evitar-los situacions de discriminació i violència, per a assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

El Parlament de Catalunya condemna la violència i dona suport a les accions empreses per l'Ajuntament de Barcelona i per les organitzacions socials davant la Fiscalia per a garantir que aquests actes no restin impunes.

El Parlament de Catalunya defensa una societat diversa, que respecta els drets i llibertats de tothom per damunt de l'odi, la intolerància i la discriminació.

El Parlament de Catalunya celebra el caràcter multitudinari i solidari de la concentració de denúncia de l'atac i fa una crida a tota la societat catalana per a protegir la diversitat sexual i afectiva de tothom.

Palau del Parlament, 7 de febrer de 2019