Declaracions institucionals

Declaració de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya amb motiu de l'inici del judici del Tribunal Suprem contra dirigents polítics i socials catalans

Junta de Portaveus, 5 de febrer de 2019La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya denuncia la instrumentalit-zació política de la justícia que duu a terme l'Estat espanyol en el procés ju-dicial contra els dirigents independentistes.
La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya manifesta que la judicialit-zació de la política, lluny d'oferir solucions, dificulta i bloqueja la situació po-lítica i social. Per aquest motiu, reclama als diferents poders de l'Estat espa-nyol que respectin el poble de Catalunya, les persones que l'integren, llurs drets individuals i col·lectius i les decisions que lliurement i democràticament adoptin.
La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya exigeix l'alliberament im-mediat de Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Jor-di Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Joaquim Forn.
La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya expressa la voluntat que una delegació del Parlament sigui present en les sessions de la vista oral que se celebrarà a la Sala Segona del Tribunal Suprem i que jutjarà dotze dirigents polítics i socials, onze dels quals són o han estat diputats i diputades del Par-lament de Catalunya.
La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya trasllada aquesta declaració a la Mesa del Parlament perquè adopti les mesures necessàries per a poder enviar-hi una delegació d'aquesta cambra i demana al president del Parlament que faci les gestions pertinents per a fer-ho possible.

Anna Caula i Paretas, Portaveu del GP ERC; Albert Batet i Canadell, Diputat del GP JxCat; Susanna Segovia Sánchez, Portaveu del GP CatECP; Carles Riera Albert, Representant del SP CUP-CC