Declaracions institucionals

Declaració de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya per l'alliberament del diputat Selahattin Demirtaş i dels presos polítics catalans i pel lliure retorn dels exiliats

Junta de Portaveus, 27 de novembre de 2018


La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya celebra i comparteix la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans del 20 de novembre de 2018 amb relació a l'empresonament a Turquia del diputat Selahattin Demirtaş, i fa seva l'exigència de l'alliberament d'aquest pres polític.

La Junta de Portaveus denuncia que la privació als diputats en presó preventiva del dret de participar en les activitats del Parlament no només vulnera els drets polítics d'aquests representants, sinó també els drets dels electors.

Per aquest motiu, la Junta de Portaveus reclama l'alliberament immediat de tots els presos polítics catalans i el lliure retorn dels exiliats, per tal que puguin exercir plenament llurs drets civils i polítics.

Palau del Parlament, 27 de novembre de 2018

Albert Batet i Canadell, Portaveu del GP de Junts per Catalunya; Anna Caula i Paretas, Portaveu del GP Republicà; Susanna Segovia Sánchez, Portaveu del GP de Catalunya en Comú Podem; Carles Riera Albert, Representant del SP de la Candidatura d'Unitat Popular - Crida Constituent