Declaracions institucionals

Declaració de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya en defensa dels drets civils i polítics

Junta de Portaveus, 23 de març de 2018

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya constata que representants electes del poble de Catalunya i d'organitzacions civils han estat citats a declarar davant el Tribunal Suprem i processats per llur activitat política i institucional. Alguns d'ells romanen des de fa mesos a les presons d'Estremera i Soto del Real o a l'exili, i d'altres s'han vist obligats a renunciar a l'escó per pressions judicials.

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya defensa la dignitat i la sobirania de la institució i denuncia la intolerable situació de judicialització de la política, que afecta tota la societat civil, les institucions i els debats parlamentaris. Així mateix, la Junta de Portaveus insisteix en la defensa dels drets polítics de tots els diputats i diputades escollits democràticament a les darreres eleccions, i denuncia altre cop la vulneració de drets civils, fonamentals i polítics que afecta tota la ciutadania de Catalunya.

Palau del Parlament, 23 de març de 2018

Sergi Sabrià i Benito, Portaveu del GP ERC; Elsa Artadi i Vila, Portaveu del GP JxCat; Elisenda Alamany Gutiérrez, Portaveu del GP CatECP, i Maria Sirvent Escrig, Representant del SP CUP-CC