Declaracions institucionals

Declaració de la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya de condemna de la repressió policial de l'1 d'octubre

Junta de Portaveus, 2 d'octubre de 2017

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya condemna la repressió policial contra el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre, una repressió injustificable que ha vulnerat els drets fonamentals i les llibertats civils que defineixen tota democràcia.

Rebutgem enèrgicament la intimidació i la violència extrema de les actuacions dels cossos policials de l'Estat espanyol al llarg de la jornada, que han commocionat el conjunt de la societat catalana. Així mateix, ens solidaritzem amb els 893 ferits -segons les últimes dades- i exigim una investigació judicial sobre la desmesurada actuació policial envers la ciutadania que exercia pacíficament els seus drets polítics.

D'altra banda, volem lloar i remarcar l'actitud pacífica i democràtica que la ciutadania catalana va mostrar en tot moment.

Per aquestes raons, i atenent el clam de la societat civil, la Junta de Portaveus expressa el seu suport a l'aturada del país el dimarts 3 d'octubre que la Taula per la Democràcia ha anunciat com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats viscuda en la jornada d'ahir.

A l'últim, la Junta de Portaveus reitera el seu compromís amb la pau, les llibertats i els valors democràtics. En democràcia, la pluralitat d'idees i opcions polítiques es gestiona per mitjà del diàleg, el respecte mutu, la negociació i el vot, mai de la violència.


Lluís M. Corominas i Díaz, president del GP JS; Roger Torrent i Ramió, portaveu adjunt del GP JS; Josep Lluís Franco Rabell, president del GP CSQP; Albano Dante Fachín Pozzi, portaveu adjunt del GP CSQP; Mireia Boya e Busquets, presidenta del GP CUP-CC; Albert Botran i Pahissa, portaveu adjunt del GP CUP-CC