Declaracions institucionals

Declaració de la presidenta del Parlament de Catalunya, la Mesa i els grups parlamentaris de condemna de l'atemptat de Barcelona.

Palau del Parlament, 18 d'agost de 2017

La presidenta del Parlament, la Mesa i els grups parlamentaris, representants dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, expressen la condemna i repulsa més enèrgica davant dels brutals i salvatges atemptats comesos ahir a la tarda a la Rambla de Barcelona i en hores posteriors a Cambrils.

El Parlament expressa el seu condol per les víctimes dels atemptats i mostra el seu suport i solidaritat a les famílies i els amics de les víctimes.

La democràcia i la llibertat mai no podran ésser derrotades per actes vils i criminals, i sempre s'imposaran sobre el terror i la barbàrie.

Davant d'atemptats covards com els comesos ahir a Barcelona i avui a Cambrils, que han colpit tot el poble de Catalunya, cal posar en valor la unitat de les forces democràtiques en la defensa de la democràcia i de la diversitat i en el combat per a erradicar la violència.

El Parlament expressa el seu reconeixement per l'actuació dels cossos de seguretat i del personal sanitari i per l'actitud humanitària i acollidora del conjunt de la ciutadania que ha donat resposta a aquesta situació d'emergència.