Declaracions institucionals

Declaraciˇ del Parlament de Catalunya amb motiu de la IV Setmana Mundial de les Nacions Unides per a la Seguretat ViÓria

Llegida en el Ple del Parlament el dia 17 de maig de 2017El Parlament de Catalunya, amb motiu de la IV Setmana Mundial per a la Seguretat ViÓria, que es commemora del 8 al 14 de maig d'enguany i que estÓ impulsada per les Nacions Unides, declara que la seguretat viÓria Ús una prioritat polÝtica i social a Catalunya.

La Generalitat va assumir la transferŔncia de competŔncies executives en matŔria de trÓnsit, circulaciˇ de vehicles i seguretat viÓria per mitjÓ de la Llei orgÓnica 6/1997, del 15 de desembre. D'aleshores enšÓ, el Parlament ha subscrit un compromÝs constant amb la reducciˇ de la sinistralitat viÓria tant en vies interurbanes com en vies urbanes.

D'acord amb els plantejaments de la IV Setmana Mundial per a la Seguretat ViÓria, el Parlament fa una crida especÝfica enguany a impulsar mesures que s'adrecin a reduir la velocitat com a factor de risc de primer ordre en els accidents de trÓnsit que es registren a les carreteres i les vies urbanes.

╔s per aix˛ que el Parlament de Catalunya se suma amb aquesta declaraciˇ a les iniciatives de carÓcter local, nacional, estatal i mundial que s'han programat, seguint l'estratŔgia del Decenni d'Acciˇ per a la Seguretat ViÓria 2011-2020.

Palau del Parlament, 17 de maig de 2017