Declaracions institucionals

Declaració del Parlament de Catalunya de condemna del genocidi del poble yazidita i d'altres minories per Estat Islàmic

Llegida en el Ple del Parlament el dia 26 d'abril de 2017


Després d'haver proclamat el Califat en territori de Síria i de l'Iraq, l'anomenat Estat Islàmic hi ha imposat la seva interpretació extremista de la xaria, hi persegueix les minories religioses i les expulsa perquè les considera infidels, i hi duu a terme execucions públiques i decapitacions massives de persones que es neguen a convertir-se a l'Islam.

Aquestes persecucions afecten les minories ètniques i religioses presents a la zona, com els cristians, els musulmans xiïtes i la minoria yazidita, una religió minoritària que es remunta a l'any 2000 aC i que té els seus orígens en el zoroastrisme.

La comunitat yazidita, a més, és objecte d'assetjament i persecucions per motius religiosos fins i tot en els camps de refugiats de Grècia, fins al punt que els seus membres es veuen obligats a allotjar-se en espais separats de la resta.

El Parlament de Catalunya condemna el genocidi del poble yazidita i d'altres minories religioses, com els cristians i els musulmans xiïtes, per part de l'organització Estat islàmic. Així mateix, condemna la violència i les atrocitats comeses per aquesta organització contra les minories religioses, les dones, els infants, les persones pertanyents al col·lectiu LGTB i totes les que no subscriuen el seu ideari.

El Parlament de Catalunya constata la vulnerabilitat d'aquests grups als mateixos camps on haurien de trobar refugi i expressa la seva disposició a donar-los prioritat en cas d'una eventual acollida de refugiats.

Finalment, el Parlament de Catalunya manifesta el seu suport a la llibertat religiosa arreu del món.


Palau del Parlament, 26 d'abril de 2017