Declaracions institucionals

Declaració de la junta de portaveus del Parlament de Catalunya amb motiu de l'aniversari de la mort de l'agent del Cos de Mossos d'Esquadra Santos Santamaría Avedaño en un atemptat d'ETA

22 de març de 2016


Avui, 17 de març de 2016, es compleixen quinze anys de l'atemptat que l'organització terrorista ETA va cometre davant de l'Hotel Montecarlo, de la urbanització Santa Margarida, de Roses (Alt Empordà).

En aquest atemptat va ésser assassinat l'agent del Cos de Mossos d'Esquadra Santos Santamaría Avedaño, de trenta-dos anys, que aquell dia no estava de servei, però que, davant l'avís d'atemptat a l'Hotel Montecarlo, hi va acudir per ajudar els seus companys en les tasques d'evacuació.

Els seus assassins, que van fer esclatar la bomba abans de l'hora anunciada, van ésser detinguts, jutjats i condemnats a setanta-cinc anys de presó.
En un dia com avui, el Parlament de Catalunya vol retre homenatge a l'agent del Cos de Mossos d'Esquadra Santos Santamaría Avedaño. El Parlament mostra la seva solidaritat amb la família de l'agent, en reconeix el valor i el compromís, en fa memòria i condemna rotundament tota acció terrorista.

El Parlament de Catalunya vol reconèixer el mèrit de totes les víctimes del terrorisme com una exigència moral de la societat, tot fent un al·legat a favor del respecte als drets humans i la convivència democràtica.

Així mateix, el Parlament de Catalunya mostra el seu suport als cossos i forces de seguretat, especialment, avui, al Cos de Mossos d'Esquadra, pel seu compromís en la defensa de la llibertat.

Palau del Parlament, 17 de març de 2016

Marta Rovira i Vergés, Portaveu del Grup Parlamentari de Junts pel Sí; Carlos Carrizosa Torres, Portaveu del Grup Parlamentari de Ciutadans; Eva Granados Galiano, Portaveu del Grup Parlamentari Socialista; Joan Coscubiela Conesa, Portaveu del Grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot; Josep Enric Millo i Rocher, Portaveu del Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya