Torrent: "No permetrem que posin en risc un instrument bàsic per a la cohesió social com la immersió lingüística"

16/02/2018  -  Palau del Parlament.
Torrent: "No permetrem que posin en risc un instrument bàsic per a la cohesió social com la immersió lingüística"

El president amb els representants de Som Escola | 16/02/18 | Parlament de Catalunya

El president, Roger Torrent, ha rebut aquesta tarda en audiència els representants de Som Escola, després de l’anunci del Govern espanyol amb relació al sistema educatiu català i la immersió lingüística. Posteriorment a l’audiència, i en declaracions als mitjans de comunicació, ha assegurat que “no permetrem que posin en risc un instrument bàsic per a la cohesió social com la immersió lingüística”.

El president ha advertit que el Govern espanyol vol “posar en risc l’escola d’aquest país, un consens fonamental de Catalunya, un element cohesionador essencial de la nostra societat”. Així mateix, ha qualificat d'”èxit” el model, “no només en termes acadèmics, sinó també d’inclusió”, i ha remarcat que “el Parlament es posa al servei de la societat de nou per defensar aquest consens i aquest instrument bàsic de Catalunya”.

A l’últim, ha argumentat: “Si avui volen posar en risc l’escola de Catalunya és perquè hi ha l’article 155 en marxa. Per tant, necessitem urgentment foragitar-lo del paisatge polític del nostre país.” En aquest sentit, ha conclòs que cal “un govern per defensar els acords polítics fonamentals”.

D’altra banda, la portaveu de Som Escola, Carme Roca, ha recordat que “el model d’escola catalana ha demostrat els seus èxits i és un element cohesionador que dona igualtat d’oportunitats a tots els alumnes”.