ServidorsCAT lliura al president un informe sobre els efectes de l’aplicació del 155

15/02/2018  -  Palau del Parlament.
ServidorsCAT lliura al president un informe sobre els efectes de l’aplicació del 155

Torrent, Hernández i Colom amb l’informe | 15/02/18 | Parlament de Catalunya

El president, Roger Torrent, ha rebut aquest matí en audiència la presidenta i la secretària de l’associació Servidors Públics de Catalunya, ServidorsCAT, Yolanda Hernández i Aranzazu Colom. Les representants han lliurat a Torrent l’informe ‘Inventari de danys’, en què l’associació detalla els efectes de l’aplicació de l’article 155 en les persones i els organismes del país.

Les representants de ServidorsCAT han exposat al president la necessitat que hi hagi un govern que posi fi a l’aplicació de l’article 155.

Posteriorment a l’audiència, i en declaracions als mitjans de comunicació, Hernández ha explicat que el país “està en període de descompte” i que cal que hi hagi “persones a les conselleries que liderin i prenguin decisions”. “El fet que no hi hagi president i consellers a causa del 155 afecta molt el dia a dia”, ha afegit.

La representant de ServidorsCAT ha advertit que des de l’entrada en vigor de l’article hi ha moltes actuacions que no s’han fet i que els propers mesos se’n veuran les conseqüències.

A l’informe, ServidorsCAT constata, entre altres factors, que no s’han dut a terme les actuacions en matèria d’acolliment lingüístic per a persones immigrades previstes per al 2017, projectes de recerca i programes per millorar l’ocupabilitat i la inserció dels joves, i també que s’ha aturat el Pla de millora de la qualitat i la sostenibilitat de les residències de gent gran o que s’han tancat les delegacions del Govern.