Presidenta Borràs: "Estic decidida a exercir el dret a la meva defensa amb tota la força que m’atorga el convenciment que no he fet res punible penalment"

05/07/2022  -  Palau del Parlament.
Presidenta Borràs: "Estic decidida a exercir el dret a la meva defensa amb tota la força que m’atorga el convenciment que no he fet res punible penalment"

Presidenta Borràs: “Estic decidida a exercir el dret a la meva defensa amb tota la força que m’atorga el convenciment que no he fet res punible penalment”

 

“Soc innocent. Ho reitero una vegada més, encara que només sigui per contradir aquells que, també reiteradament, s’atreveixen a proclamar la meva culpabilitat. No he comès cap delicte.” Amb aquests termes s’ha expressat la presidenta, Laura Borràs, en una compareixença pública aquest migdia, en què ha deixat clara la seva voluntat de defensar la seva innocència i fer-se “digna cada dia del privilegi de presidir el Parlament de Catalunya”.

La presidenta ha explicat els motius pels quals no pensa dimitir pel procediment judicial que l’afecta, relacionat amb la seva etapa com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes, malgrat les veus que així li ho demanen. De fet, ha afirmat que se sent “especialment orgullosa” de la seva tasca al capdavant de l’entitat.

Com a resposta als qui li demanen que dimiteixi a fi de prioritzar el prestigi del Parlament, la presidenta ha advertit que “aquest argument subverteix la presumpció d’innocència” i omet el “context de repressió en què vivim instal·lats des de ja fa massa temps”. Per aquesta raó, ha censurat que “es vulgui aprofitar l’autoritària activitat de la justícia espanyola com a excusa per apartar-me políticament. El que denuncio és que se’m vulgui condemnar fins i tot abans de ser jutjada”. I ha conclòs: “Estic decidida a exercir el dret a la meva defensa amb tota la força que m’atorga el convenciment que no he fet res punible penalment. No em penso rendir.”