08/11/2021  -  Londres.
La presidenta fa una visita institucional al Parlament del Regne Unit

La presidenta fa una visita institucional al Parlament del Regne Unit

La presidenta, Laura Borràs, ha fet avui una visita institucional a la Cambra dels Comuns amb l’objectiu de “mantenir i estrènyer les relacions entre el Parlament català i el britànic”, tal com ha assegurat en una declaració prèvia a la visita.

La presidenta ha mostrat la seva voluntat de “continuar treballant perquè es reconegui el dret d’autodeterminació de Catalunya” i per fer prevaler “els drets dels diputats i la defensa de la separació de poders”. Així mateix, ha destacat el “sentit democràtic” del Regne Unit, i ha remarcat que “tant de bo el Govern de l’Estat espanyol fos tan respectuós amb la voluntat dels ciutadans expressada majoritàriament a les urnes i amb els fonaments de la democràcia com per fer un referèndum”.

Durant la visita, Borràs s’ha reunit amb la vicepresidenta de la Cambra dels Comuns, Eleanor Laing, a qui ha obsequiat amb una rèplica feta a mà de la senyera de l’hemicicle. A més, ha mantingut contactes amb membres de l’All-Party Parliamentary Group on Catalonia, grup de discussió sobre Catalunya i el procés independentista format per diputats de tots els grups parlamentaris de la Cambra dels Comuns, i amb integrants del grup Women Parliamentarians, que treballa per l’equitat de gènere. Finalment, s’ha reunit amb Jonathan Powell, director executiu i fundador d’Inter Mediate, organització dedicada a la negociació i mediació en conflictes arreu del món.

Galeria d'imatges