La Mesa tramita la proposta del president perquè el Ple creï una comissió d’estudi sobre els drets civils i polítics

19/06/2018  -  Palau del Parlament.
La Mesa tramita la proposta del president perquè el Ple creï una comissió d’estudi sobre els drets civils i polítics

La Mesa tramita la proposta del president perquè el Ple creï una comissió d’estudi sobre els drets civils i polítics | 19/06/18 | Parlament de Catalunya

La Mesa ha acordat aquest matí, a proposta del president, Roger Torrent, portar pròximament al Ple la creació d’una comissió d’estudi sobre els drets civils i polítics a Catalunya.

El màxim òrgan rector de la cambra també ha admès a tràmit la proposta de JxCat i ERC de crear una comissió d’investigació sobre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, que es tramita pel procediment d’urgència extraordinària, i la de Cs de crear-ne una altra d’estudi sobre les polítiques per millorar la qualitat de vida de la gent gran. La creació d’aquestes dues comissions també les haurà de votar el Ple.

La Mesa també ha admès a tràmit dues proposicions de llei de Cs, una de garantiment de la neutralitat institucional en l’espai públic i en les institucions públiques catalanes i una altra de mesures urgents per millorar la qualitat en la prestació de serveis sanitaris i sociosanitaris, i dues del PPC, sobre l’ús de símbols a les institucions i la neutralitat dels espais públics i sobre la reducció de l’impost de la renda de les persones físiques.

A l’últim, la Mesa ha pres nota de l’accés a la plena condició de diputats d’Anna Erra (JxCat), que substitueix Isabel Ferrer, i de Marc Sanglas i Lluïsa Llop (ERC), que substitueixen Chakir El Homrani i Alba Vergés.