La Mesa ajorna el ple que s’havia de fer aquesta setmana

17/03/2020  -  Palau del Parlament.
La Mesa ajorna el ple que s’havia de fer aquesta setmana

Primera reunió telemàtica de la Mesa | 17/03/20 | Parlament de Catalunya

La Mesa, que avui s’ha reunit per primera vegada per videoconferència, ha acordat, davant l’estat d’alarma per l’emergència sanitària del coronavirus, ajornar el ple que la cambra tenia previst fer aquesta setmana.

El president, Roger Torrent, s’ha connectat per via telemàtica des de casa seva, i també ho han fet des de fora del Palau del Parlament el vicepresident segon, Joan García; el secretari primer, Eusebi Campdepadrós; les secretàries tercera i quarta, Laura Vílchez i Rut Ribas; Susanna Segovia, Maria Sirvent i Santi Rodríguez en representació dels grups i subgrups parlamentaris que no formen part de la Mesa, i el lletrat major, Joan Ridao. El vicepresident primer, Josep Costa, el secretari segon, David Pérez, i el secretari general, Xavier Muro, s’han connectat des de la sala de la Mesa, al Parlament.

El ple ajornat és el que la Mesa ja va decidir divendres reduir-ne l’ordre del dia per fer-hi només el debat i la votació per convalidar el Decret llei 3/2020, de l’11 de febrer, sobre l’increment retributiu per a l’any 2020 per al personal del sector públic de la Generalitat de Catalunya. En aquella reunió, el màxim òrgan rector de la cambra va decidir també que per evitar el contagi només podran participar en els plens, mentre duri l’emergència sanitària, vint-i-un diputats, que és la proporció establerta per a les comissions legislatives, i que la resta de representants podran delegar el vot en un dels presents en la sessió.

Així mateix, la Mesa ha acordat avui una pròrroga de quinze dies en els terminis de les tramitacions parlamentàries en curs i ha encarregat als serveis jurídics que estudiïn la viabilitat tècnica i jurídica de les reunions telemàtiques dels òrgans parlamentaris.

El Parlament és obert de dilluns a divendres de les nou del matí a les dues del migdia, però amb serveis mínims i sense comissions, ponències, rodes de premsa, actes institucionals ni visites. El servei de registre és obert i a partir de divendres funcionarà per correu electrònic.

La Mesa té previst tornar-se a reunir, novament per via telemàtica, dimarts de la setmana que ve.