La Junta de Portaveus acorda l’ordre del dia del ple de la setmana que ve

26/10/2021  -  Palau del Parlament.
La Junta de Portaveus acorda l’ordre del dia del ple de la setmana que ve

Imatge general d’un moment de l’inici de la reunió de la Junta de Portaveus

 

El Ple farà la setmana que ve els debats de totalitat del Projecte de llei de la ciència de Catalunya i de la Proposició de llei per a la internalització del transport sanitari (CUP), segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus. El ple començarà dimarts a la tarda i s’allargarà fins dijous. La sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, es farà dimecres al matí.

El projecte de llei sobre la ciència, el primer que presenta el Govern aquesta legislatura, arriba al debat de totalitat sense esmenes de retorn, mentre que la proposició de llei sobre el transport sanitari en té una de Vox.

L’ordre del dia de la sessió plenària inclou també el debat i la votació per validar o derogar el Decret llei 23/2021, del 19 d’octubre, de modificació del Decret llei 18/2021, sobre l’increment retributiu per a l’any 2021 i la recuperació parcial de l’import de la paga extraordinària de l’any 2014 per al personal del sector públic de la Generalitat.

La cambra també debatrà i votarà una proposta d’ECP i Cs per crear una comissió d’investigació sobre la gestió de les residències per a la gent gran i una altra del PSC-Units, ERC, JxCat, la CUP i ECP per crear una comissió específica per a la tramitació de textos consolidats.

A més, farà les interpel·lacions als consellers i debatrà i votarà les mocions fruit de les interpel·lacions de la sessió anterior.

D’altra banda, la Mesa també ha tramitat avui la sol·licitud del president Aragonès perquè el Ple faci un debat específic sobre la salut mental, que se substanciarà en una altra sessió més endavant.

Així mateix, ha admès a tràmit dues noves proposicions de llei, totes dues del PSC-Units: una de modificació de la Llei 10/1994, de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, a fi d’establir una acció positiva per l’equilibri entre dones i homes a la plantilla del cos, i una altra per prohibir els cetacis i els otàrids en captivitat i els delfinaris.

A l’últim, l’òrgan rector de la cambra ha pres nota d’un document elaborat pels Serveis Jurídics amb propostes jurídiques i tècniques per reformar el Reglament.

Galeria d’imatges