El president participa a la reunió de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia de la Regió Europa

22/10/2018  -  Andorra la Vella.
El president participa a la reunió de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia de la Regió Europa

El president participa a la reunió de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia de la Regió Europa | 22/10/18 | Parlament de Catalunya

El president, Roger Torrent, participa avui i demà a la trenta-unena assemblea de la Regió Europa de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF), juntament amb representants d’una vintena de parlaments estatals i subestatals d’arreu d’Europa. L’assemblea se centra en aquesta edició en el turisme sostenible.

En la seva intervenció a l’assemblea, el president ha destacat la necessitat de “desenvolupar un model de turisme integral, un model basat en la sostenibilitat econòmica, social i ambiental de l’activitat turística que contribueixi a la projecció cultural del país i que ofereixi un alt valor afegit”, amb l’objectiu de fer front al “risc sobre la sostenibilitat del model turístic, que afecta especialment Barcelona”. En aquest sentit, ha recordat “l’impacte que el turisme té en els preus de l’habitatge a la ciutat, que expulsen el veïnat de determinats barris”.

En declaracions posteriors als mitjans de comunicació, el president ha remarcat amb relació a la seva participació a l’assemblea que la presència exterior de Catalunya “sempre és important”. En aquest punt, i preguntat pel Consell de la República, ha destacat que és imprescindible “explicar-nos internacionalment per deixar clar el grau de repressió que pateix Catalunya i el projecte de futur que volem”.

A l’últim, ha argumentat que cal “centrar els esforços a mantenir la majoria parlamentària”, ja que “és un patrimoni cabdal i és primordial que la sapiguem conservar”.

Coincidint amb la visita a Andorra, el president es reunirà demà amb el síndic general del Consell General d’Andorra, Vicenç Mateu, i, més tard, amb Josep Casadevall, exmagistrat del Tribunal Europeu de Drets Humans.

Aquesta és la segona vegada que el president participa en una assemblea de l’APF. Al juliol, en la que va tenir lloc al Quebec, va alertar sobre “la regressió de drets i llibertats fonamentals” a l’Estat espanyol.

El Parlament forma part des del 2008 de l’APF, en què hi ha representats 83 parlaments, de què 52 són membres de ple dret, 14, membres associats i 17, entre els quals el de Catalunya, observadors permanents.

Galeria d'imatges