El president declara Inés Arrimadas (Cs) cap de l’oposició

12/06/2018  -  Palau del Parlament.
El president declara Inés Arrimadas (Cs) cap de l’oposició

Torrent i Arrimadas en la primera ronda de consultes, el gener passat, per proposar un candidat a la presidència de la Generalitat | 12/06/18 | Parlament de Catalunya

El president, Roger Torrent, ha declarat Inés Arrimadas (Cs) cap de l’oposició, ja que és la presidenta del grup parlamentari de l’oposició amb més escons.

Segons l’article 77 del Reglament, correspon al president declarar la condició de cap de l’oposició per mitjà d’una resolució al diputat que exerceix la presidència del grup parlamentari de l’oposició amb més escons, que en aquesta dotzena legislatura torna a ser Cs, amb trenta-sis diputats.

Arrimadas ha renunciat a rebre el tractament d'”honorable senyora”, a ser ordenada protocol·làriament en el lloc immediatament posterior als expresidents de la Generalitat, a percebre les retribucions específiques que determini el Parlament per a aquest càrrec i a disposar dels mitjans humans i materials per exercir les seves atribucions (art. 77.5 del Reglament).

Com a cap de l’oposició, Arrimadas manté les atribucions, sens perjudici de les que li corresponen com a diputada, de ser consultada a iniciativa del president de la Generalitat sobre els afers de més importància per a Catalunya i de proposar millores en l’acció del Govern (art. 77.4 del Reglament).

En legislatures anteriors han estat caps de l’oposició Artur Mas (legislatures setena i vuitena), Joaquim Nadal i Xavier Sabaté (novena), Oriol Junqueras (desena) i Arrimadas (onzena).