El president anuncia que denunciarà magistrats del Suprem per "vulneració de drets fonamentals"

14/06/2018  -  Barcelona.
El president anuncia que denunciarà magistrats del Suprem per "vulneració de drets fonamentals"

Torrent en la seva intervenció | 14/06/18 | Parlament de Catalunya

El president, Roger Torrent, ha anunciat aquest vespre en la seva intervenció a la Nit Irla 2018 que demà presentarà en nom del Parlament la denúncia contra els jutges del Tribunal Suprem que al seu parer han vulnerat els drets polítics dels càrrecs electes. Torrent ha assegurat que “en el compromís de defensar els drets polítics de tots els diputats no recularem ni un mil·límetre”.

La denúncia es produeix en compliment de l’acord de mesa de l’abril d’exercir accions penals “en defensa de la dignitat i autonomia de la institució, de la divisió de poders i dels drets dels diputats i de tots els ciutadans representats”. La Mesa va prendre la decisió després que el Tribunal Suprem impedís per segona vegada la investidura del diputat Jordi Sànchez.

La denúncia del president va dirigida al Tribunal Suprem contra el jutge Pablo Llarena i els magistrats de la Sala d’Apel·lacions, perquè entén que les seves accions podrien ser constitutives dels delictes de detenció il·legal (art. 167 del Codi penal), vulneració de drets fonamentals (art. 542) i prevaricació judicial (art. 446).

A la Nit Irla s’han lliurat els premis Memorial Francesc Macià a l’Associació Catalana pels Drets Civils i a l’escriptora Teresa Juvé; Memorial Lluís Companys a Carles Vallejo, president de l’Associació Catalana d’ex-Presos Polítics del Franquisme, i a l’entitat Irídia – Centre per la Defensa dels Drets Humans, i d’Assaig Irla 2018 a Josep Gifreu. A l’acte també hi ha intervingut Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Irla i exconseller, i l’ha conduït la periodista Marina Llansana.