El president afirma que Junqueras, Sànchez, Forn i Cuixart són "homes de pau" i que defensarà la seva llibertat fins a les "últimes conseqüències"

08/02/2018  -  Estremera - Soto del Real (Madrid).
El president afirma que Junqueras, Sànchez, Forn i Cuixart són "homes de pau" i que defensarà la seva llibertat fins a les "últimes conseqüències"

El president en una imatge de la sessió constitutiva | 08/02/18 | Parlament de Catalunya

El president, Roger Torrent, s’ha reunit avui amb Oriol Junqueras i Joaquim Forn al centre penitenciari d’Estremera, i posteriorment amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart al de Soto del Real.

En declaracions als mitjans després de la reunió amb Junqueras i Forn, el president ha asseverat que la reunió mai no hauria d’haver tingut lloc en una presó, ja que tots dos són “homes de pau”. “Defensaré fins a les últimes conseqüències els seus drets polítics, cosa que passa per fer tot el possible perquè siguin lliures”, ha assegurat. També ha explicat que Junqueras i Forn “envien un missatge de tranquil·litat, però també de fermesa i dignitat, que empetiteix qualsevol cosa que puguem dir nosaltres”, i ha afegit que “els murs mai no podran empresonar les idees i la dignitat” dels quatre “presos polítics”.

Així mateix, ha insistit que, com a diputats, tant Junqueras com Sànchez “han de poder exercir lliurement el que els ha encomanat el poble de Catalunya, que és que el representin”. I ha conclòs: “I això no passa només per votar en el ple, sinó per poder exercir tota la responsabilitat que comporta ser diputat.”