El president afirma que "els presos polítics són gent de pau" empresonats per "delictes inexistents"

22/05/2018  -  Estremera (Madrid).
El president afirma que "els presos polítics són gent de pau" empresonats per "delictes inexistents"

El president ha fet declaracions després de la seva visita al centre penitenciari d’Estremera | 22/05/18 | Parlament de Catalunya

El president, Roger Torrent, s’ha reunit entre ahir i avui amb l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell; els exconsellers Joaquim Forn i Dolors Bassa; els diputats Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. En declaracions als mitjans després de la reunió amb els diputats al centre penitenciari d’Estremera, ha afirmat que els “presos polítics són gent de pau” empresonats “per delictes inexistents”.

“Preguntem directament al senyor Rajoy i al senyor Sánchez: pensen que amb el Codi penal canviaran les voluntats polítiques i socials del poble de Catalunya? Es pensen que amb més repressió desapareixerà la lliure voluntat dels catalans i les catalanes de decidir democràticament i pacíficament el seu futur?”, ha advertit. I ha afegit: “El que cal és diàleg. Els conflictes polítics es resolen políticament, i no amb més repressió ni amb el Codi penal.”

Així mateix, el president ha explicat que “hem vist homes i dones forts, ferms, conscients de la seva situació, preses i presos polítics”, i que “ens demanem que persistim també en la defensa dels drets i les llibertats fonamentals”.

Amb les visites als centres penitenciaris d’Alcalá Meco, Estremera i Soto del Real, el president ha pogut mantenir un diàleg serè amb la seva predecessora, Carme Forcadell, i amb els diputats, exconsellers i dirigents socials empresonats. És la segona visita que el president fa als presos amb l’objectiu de defensar els drets polítics dels diputats i denunciar “l’anormalitat democràtica que suposa tenir presos polítics”.