El Ple votarà la setmana que ve una proposició de la llei sobre el malbaratament alimentari, un decret llei sobre l’habitatge i els pressupostos del Parlament i el Síndic de Greuges

25/02/2020  -  Palau del Parlament.
El Ple votarà la setmana que ve una proposició de la llei sobre el malbaratament alimentari, un decret llei sobre l’habitatge i els pressupostos del Parlament i el Síndic de Greuges

La Mesa i la Junta de Portaveus abans de començar la reunió aquest matí | 25/02/20 | Parlament de Catalunya

El Ple farà en la sessió de dimecres i dijous de la setmana que ve el debat final de la Proposició de llei sobre el malbaratament alimentari, impulsada pel PSC-Units, i votarà el Decret llei 1/2020, que modifica el decret de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge, i els projectes de pressupostos del Parlament i del Síndic de Greuges per al 2020.

Durant la sessió, que començarà dimecres a les deu amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra, i s’allargarà fins dijous a la tarda, la cambra farà també el debat de totalitat conjunt de dues proposicions de llei, de Cs i CatECP, per modificar la llei del dret de les dones a erradicar la violència masclista. La de Cs arriba al debat amb una esmena de retorn de JxCat i ERC, mentre que la de CatECP, hi arriba sense esmenes.

El Ple farà també el debat i la votació dels nous projectes de pressupostos del Parlament i del Síndic de Greuges per al 2020, després que votés en contra dels inicialment presentats en la sessió del 27 de gener. Un cop aprovats, aquests pressupostos ja es podran incloure en els de la Generalitat per al 2020.

L’ordre del dia, acordat aquest matí per la Mesa i la Junta de Portaveus, inclou també el debat de les interpel·lacions que presentin els grups i subgrups parlamentaris i els debats i les votacions de sis mocions subsegüents a les interpel·lacions del darrer ple. Les mocions són sobre la cohesió territorial (PSC-Units), l’impacte dels càrtels en l’economia catalana i l’Administració de la Generalitat (CatECP), el sector agrícola (Cs), la cultura a Catalunya (Cs), l’emergència climàtica i els nous projectes d’incineració de residus (CUP) i la situació dels centres d’internament per a estrangers (ERC).