El Ple votarà la setmana que ve un decret llei sobre la integració de centres educatius i farà dos debats de totalitat

28/06/2022  -  Palau del Parlament.
El Ple votarà la setmana que ve un decret llei sobre la integració de centres educatius i farà dos debats de totalitat

Moments previs a l’inici de la reunió de la Junta de Portaveus d’avui

 

El Ple farà, en la sessió de dimecres i dijous de la setmana que ve, 6 i 7 de juliol, el debat i la votació per validar o derogar el Decret llei 7/2022, del 14 de juny, de modificació del Decret llei 10/2019, del procediment d’integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat, i dos debats de totalitat, el del Projecte de llei de composició del Consell d’Educació de Catalunya i el de la Proposició de llei de principis d’urgent aplicació als drets de les persones amb problemes de salut mental i llurs familiars (Cs), segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus.

El ple començarà dimecres a les nou del matí amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’ordre del dia inclou també les interpel·lacions als consellers, els debats i les votacions de les mocions que presentin els grups parlamentaris arran de les interpel·lacions del ple d’aquesta setmana i el debat d’una proposta de resolució sobre la memòria de Gustau Muñoz i les víctimes del franquisme i el postfranquisme (ERC, JxCat, CUP i ECP).

Calendari de plens del proper període de sessions
La Mesa i la Junta de Portaveus també han acordat avui el calendari de plens del quart període de sessions d’aquesta legislatura. El primer ple, el del debat de política general, és previst per a la segona quinzena de setembre, en una data encara pendent de concretar. Posteriorment, n’hi ha previstos sis més: el 4, el 5 i el 6 d’octubre, el 18, el 19 i el 20 d’octubre, el 8, el 9 i el 10 de novembre, el 22, el 23 i el 24 de novembre, el 13, el 14 i el 15 de desembre i el 20, el 21 i el 22 de desembre. Aquesta última data podria variar en funció del punt de tramitació en què es trobin els propers pressupostos de la Generalitat.

L’actual període de sessions acabarà el 31 de juliol, i el proper, el quart, començarà el 16 d’agost, però, tal com també han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus, durant la segona quinzena d’agost no hi haurà sessions ordinàries. Entre tots dos períodes de sessions, de l’1 al 15 d’agost, la Diputació Permanent vetllarà pels poders de la cambra, tal com és preceptiu.

D’altra banda, la Mesa també ha acordat avui proposar al Ple Esther Giménez-Salinas com a síndica de greuges, després que la Comissió del Síndic de Greuges ja va dictaminar dimarts de la setmana passada la idoneïtat de la candidata, proposada conjuntament pel PSC-Units, ERC i JxCat. La presidenta, Laura Borràs, convocarà per a dijous a la tarda, un cop acabi el ple ordinari que comença avui, el ple específic per elegir la nova síndica.

Galeria d’imatges