El Ple votarà la setmana que ve la Llei de l’Agència de Salut Pública i la creació d’una comissió d’investigació i una altra d’estudi sobre els abusos sexuals a menors

01/07/2019  -  Palau del Parlament.
El Ple votarà la setmana que ve la Llei de l’Agència de Salut Pública i la creació d’una comissió d’investigació i una altra d’estudi sobre els abusos sexuals a menors

La Mesa moments abans de començar la reunió d’aquest migdia | 01/07/19 | Parlament de Catalunya

El Ple farà la setmana que ve el debat i la votació finals del Projecte de llei de creació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Durant aquesta sessió la cambra farà també el debat i la votació per crear dues comissions, una d’investigació i una altra d’estudi, sobre els abusos sexuals a menors, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus.

El ple començarà dimecres, 10 de juliol, amb la sessió de control als consellers i al president de la Generalitat, Quim Torra. L’ordre del dia inclou també el debat per validar o derogar el Decret llei 11/2019, del 4 de juny, de modificació de la disposició transitòria setena de la Llei 3/2008, del 23 d’abril, de l’exercici de les professions de l’esport, la designació per renovar els set membres del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca) i les interpel·lacions i les mocions que presentin els grups, a més de la moció de Cs que va ser posposada el darrer ple, sobre les forces i els cossos de seguretat.

La creació d’una comissió d’investigació sobre els casos de violència sexual denunciats en centres escolars és una proposta de tots els grups i subgrups, mentre que la d’estudi sobre els abusos sexuals a infants és de Cs, JxCat, ERC, el PSC-Units i el PPC.

Calendari de plens de setembre a desembre
D’altra banda, la Mesa i la Junta també han acordat el calendari de plens per al quart període de sessions, del setembre al desembre. Durant aquest quart període, la cambra farà set sessions plenàries: el 25 i 26 de setembre; el 9 i 10 i el 23 i 24 d’octubre; el 13 i 14 i el 27 i 28 de novembre, i l’11 i 12 i el 18 i 19 de desembre.

Galeria d'imatges