El Ple farà la setmana que ve el debat per validar tres decrets llei i el de totalitat d’una proposició de llei

12/07/2022  -  Palau del Parlament.
El Ple farà la setmana que ve el debat per validar tres decrets llei i el de totalitat d’una proposició de llei

Imatge dels moments previs a l’inici de la reunió de la Junta de Portaveus d’avui

 

El Ple farà en la sessió de dimecres i dijous de la setmana que ve, dies 20 i 21 de juliol, els debats per validar o derogar els tres darrers decrets llei del Govern i el debat de totalitat d’una proposició de llei presentada pel PSC-Units sobre les indemnitzacions a les víctimes de la violència masclista, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus.

Com és habitual, la cambra farà també la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’ordre del dia inclou també les interpel·lacions als consellers, els debats i les votacions de vuit mocions i la designació dels tres diputats que hauran de defensar al Congrés dels Diputats, quan la iniciativa arribi al debat de presa en consideració, la Proposició de llei de garantia del servei de caixer automàtic en els municipis en risc d’exclusió financera i de garantia en l’accés als serveis bancaris. En el decurs de la sessió, la cambra també homenatjarà l’exdiputat socialista Antoni Dalmau, vicepresident del Parlament la tercera i la quarta legislatures, mort al gener.

Els tres decrets que se sotmetran al debat de validació són el 9/2022, del 5 de juliol, de mesures urgents en matèria de lloguer de vehicles amb conductor, el 10/2022, del 5 de juliol, de modificació del Decret llei 4/2018, pel qual s’assumeix la gestió directa del servei d’abastament d’aigua a poblacions per mitjà de les instal·lacions de la xarxa d’abastament Ter-Llobregat de titularitat de la Generalitat i es crea l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat, i l’11/2022, que ha aprovat avui el Govern, relatiu al Circuit de Catalunya.

La proposició de llei és la de modificació de l’article 47 de la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, relativa a les indemnitzacions i els ajuts per a dones víctimes de violència masclista i llurs filles i fills. La iniciativa arriba al debat de totalitat amb una esmena de retorn conjunta amb text alternatiu d’ERC i JxCat.

Debat de política general al setembre
La Mesa i la Junta de Portaveus també han acordat avui que el Ple faci el debat de política general el 27 i el 30 de setembre. El dia 27 intervindran el president de la Generalitat i els grups parlamentaris, i el 30 la cambra votarà les propostes de resolució que presentin els grups arran del debat.

Aquest serà el primer ple del proper període de sessions. La resta de sessions plenàries d’aquest proper període seran, d’acord amb el calendari ja acordat per la Mesa i la Junta de Portaveus en la reunió anterior, el 4, el 5 i el 6 d’octubre, el 18, el 19 i el 20 d’octubre, el 8, el 9 i el 10 de novembre, el 22, el 23 i el 24 de novembre, el 13, el 14 i el 15 de desembre i el 20, el 21 i el 22 de desembre.

Negociació dels ERGI
D’altra banda, la Mesa Ampliada, amb diputats dels grups que no tenen representació en el màxim òrgan de govern de la cambra, ha acordat allargar fins al 28 de juliol el termini de negociació amb el Consell de Personal pel que fa a les llicències d’edat autoritzades abans que aquesta figura se suprimís dels Estatuts del règim i govern interiors del Parlament. Ara la Comissió d’Afers Institucionals haurà d’aprovar aquesta nova pròrroga. A l’últim, la Mesa ha acordat així mateix negociar amb el Consell de Personal les condicions per al conjunt dels treballadors.

Més informació

  • Calendari de plens de setembre a desembre acordat per la Mesa i la Junta de Portaveus
  • Galeria d’imatges