El Ple farà la setmana que ve el debat monogràfic sobre les residències sol·licitat pel PSC-Units, CatECP, la CUP i el PPC

30/06/2020  -  Palau del Parlament.
El Ple farà la setmana que ve el debat monogràfic sobre les residències sol·licitat pel PSC-Units, CatECP, la CUP i el PPC

La Junta de Portaveus just abans de començar la reunió a la Sala 1 | 30/06/20 | Parlament de Catalunya

El Ple farà la setmana que ve, en la sessió que començarà dimarts a les tres de la tarda i previsiblement s’allargarà fins divendres, el debat monogràfic sobre la gestió durant la pandèmia de Covid-19 de les residències per a gent gran i persones amb discapacitat, sol·licitat pels grups del PSC-Units i CatECP i els subgrups de la CUP i el PPC, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus.

La cambra farà la sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra, i al Govern dimecres, 8 de juliol, a les deu del matí.

En aquesta sessió el Ple farà també el debat de totalitat del Projecte de llei de facilitació de l’activitat econòmica i els debats per validar o derogar cinc decrets llei: el 21/2020, del 2 de juny, de mesures urgents de caràcter econòmic, cultural i social; el 22/2020, del 2 de juny, pel qual es determinen els òrgans competents per tramitar les sancions per incompliments de la normativa reguladora de l’estat d’alarma denunciats pels diferents cossos policials; el 23/2020, del 9 de juny, de mesures urgents en matèria tributària; el 25/2020, del 16 de juny, de mesures extraordinàries en matèria social i de caràcter fiscal i administratiu, i el 26/2020, de 23 de juny, de mesures extraordinàries en matèria sanitària i administrativa.

L’ordre del dia inclourà així mateix el debat en lectura única de les proposicions de llei per suprimir de manera efectiva la càrrega fiscal al turisme davant la Covid-19 (Cs), de moratòria de l’increment de l’impost sobre les estades en establiments turístics (PSC-Units) i de moratòria de l’aplicació de l’impost sobre les estades en establiments turístics (PPC).

El Ple també debatrà i votarà la proposta de resolució per crear una comissió d’estudi sobre el racisme institucional i estructural en la gestió de la seguretat, presentada per ERC arran del compromís de la cambra en aquest sentit explicitat a la Moció 158/XII. A l’últim, la sessió també inclourà diverses interpel·lacions als consellers i vuit mocions.

Quaranta-dos diputats a l’hemicicle
La Mesa i la Junta de Portaveus també han acordat ampliar fins a quaranta-dos el nombre de diputats que podran ser a l’hemicicle a partir del ple de la setmana que ve, el doble dels que ho han fet fins ara en les sessions en format reduït arran de la pandèmia. La resta de diputats seguiran la sessió pel Canal Parlament i podran votar per delegació o telemàticament.

La d’avui ha estat la primera reunió presencial de la Junta de Portaveus des de l’inici de la pandèmia, i s’ha fet a la sala 1 per poder mantenir la distància recomanada per les autoritats sanitàries.

Galeria d'imatges