El Ple dona via lliure perquè continuï la tramitació del Projecte de llei de composició del Consell d’Educació de Catalunya

06/07/2022  -  Palau del Parlament.
El Ple dona via lliure perquè continuï la tramitació del Projecte de llei de composició del Consell d’Educació de Catalunya

El Ple dona via lliure perquè continuï la tramitació del Projecte de llei de composició del Consell d’Educació de Catalunya

 

El Ple ha donat aquesta tarda via lliure perquè continuï la tramitació parlamentària del Projecte de llei de composició del Consell d’Educació de Catalunya, que ha superat el debat de totalitat després que la cambra ha rebutjat l’esmena de retorn que hi havia presentat Cs. Així, el projecte continuarà ara la tramitació en ponència i comissió abans de tornar al Ple perquè en faci el debat i la votació finals.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha presentat el projecte, que tal com preveu la llei d’educació determina per llei la composició del Consell Escolar de Catalunya, que passa a denominar-se Consell d’Educació de Catalunya.

El text estableix que el consell ha d’estar constituït per representants de tres sectors: l’administració educativa, tant de la Generalitat com de l’Administració local i dels consells escolars territorials; la comunitat educativa de centre o comunitat docent, incloent-hi les famílies, els alumnes, el personal d’atenció i lleure educatius o els titulars de centres privats, i la comunitat educativa en general, incloent-hi els sectors professionals relacionats amb l’àmbit educatiu, les institucions que promouen la innovació, els col·legis professionals, l’Institut d’Estudis Catalans o organitzacions patronals i sindicals. Cadascun d’aquests sectors hi podrà tenir un màxim de vint-i-cinc membres, un terç dels setanta-cinc que integraran el consell.

En el debat hi han intervingut Rocío Garcia (PSC-Units), Mònica Palacín (ERC), Judit Guàrdia (JxCat), Manuel Jesús Acosta (Vox), Nogay Ndiaye (CUP), Jordi Jordan (ECP), Ignacio Martín (Cs) i Alejandro Fernández (PPC). El president de l’encara anomenat Consell Escolar, Jesús Viñas, l’ha seguit des de la llotja de convidats.

El Ple ha rebutjat l’esmena a la totalitat de Cs amb els vots en contra del PSC-Units, ERC, JxCat, la CUP i ECP i els vots a favor de Vox, Cs i el PPC.

Rebutjada la proposició de Cs sobre salut mental
La cambra també ha fet aquesta tarda el debat de totalitat de la Proposició de llei de principis d’urgent aplicació als drets de les persones amb problemes de salut mental i llurs familiars, presentada per Cs. La iniciativa ha estat rebutjada i, per tant, no continuarà la tramitació, ja que en aquest cas el Ple sí que ha aprovat l’esmena a la totalitat que hi havien presentat ERC i JxCat, amb els vots a favor d’aquests dos grups, del PSC-Units i de la CUP, els vots en contra d’ECP, Cs i el PPC, i l’abstenció de Vox.

Anna Grau (Cs) ha presentat la proposició, i en el debat hi han intervingut també Assumpta Escarp (PSC-Units), Alba Vergés (ERC), Maria Assumpció Laïlla (JxCat), María Elisa García (Vox), Laia Estrada (CUP), David Cid (ECP) i Alejandro Fernández (PPC).

Interpel·lacions
A continuació, la cambra ha començat a substanciar les primeres quatre interpel·lacions dels grups parlamentaris als consellers, sobre les polítiques per frenar l’ocupació il·legal d’habitatges (Vox), els col·lapses de l’autopista AP-7 (Cs), la creació d’un fons de transició nuclear just amb els territoris propers a Ascó i Vandellòs (PSC-Units) i el sistema universitari (JxCat).

Represa del ple demà
El ple es reprendrà demà al matí amb les cinc interpel·lacions restants, sobre l’impacte de la repressió en l’independentisme i en els estàndards democràtics de l’Estat espanyol (ERC), l’estratègia de futur per a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran (ECP), les polítiques digitals (PSC-Units), la protecció del medi litoral (CUP) i la situació política internacional i el dret a l’autodeterminació (JxCat).

A l’últim, entre el matí i la tarda la cambra farà els debats i les votacions de nou mocions, sobre la necessitat de garantir la seguretat ciutadana (Cs), els drets de les persones que exerceixen el treball sexual (Cs), l’impuls de les polítiques LGBTI (ERC), les polítiques de desenvolupament turístic (Vox), l’inici del curs 2022-2023 en el servei públic d’educació (ECP), la planificació del curs escolar 2022-2023 (PSC-Units), el balanç del curs escolar 2021-2022 (CUP), les infraestructures (PSC-Units) i l’informe de seguiment del Consell d’Europa (JxCat).

Més informació

  • Previsió de desenvolupament de la sessió de dijous
  • Transcripció en brut de la sessió (enllaç actiu fins que la correcció no es publica al diari de sessions)
  • Galeria fotogràfica del ple d’aquest dimecres