El Ple debatrà i votarà la setmana vinent la modificació de la Llei dels expresidents i la creació d’una comissió d’investigació sobre el projecte Castor

29/05/2018  -  Palau del Parlament.
El Ple debatrà i votarà la setmana vinent la modificació de la Llei dels expresidents i la creació d’una comissió d’investigació sobre el projecte Castor

Els membres de la Mesa i de la Junta de Portaveus abans de començar la reunió | 29/05/18 | Parlament de Catalunya

La Mesa i la Junta de Portaveus han acordat aquest matí l’ordre del dia del ple de dimecres de la setmana vinent, que inclou el debat i la votació de la Proposició de llei de modificació de la Llei de l’estatut dels expresidents de la Generalitat, presentada pel subgrup del PPC, i la proposta de creació d’una comissió d’investigació sobre el projecte Castor, sol·licitada conjuntament pels grups de JxCat, ERC i CatECP i el subgrup de la CUP.

Ha quedat pendent de determinar si en aquest ple el president de la Generalitat, Quim Torra, se sotmetrà per primer cop a una sessió de control per respondre una pregunta de cada grup parlamentari.

La proposició de llei del PPC per modificar la Llei de l’estatut dels expresidents es tramita pel procediment de lectura única, i és obert el termini perquè els grups hi presentin esmenes.

En aquest proper ple, el diputat d’ERC Toni Comín ja no exercirà el vot delegat, ja que avui ha comunicat per escrit que hi renuncia.

En la reunió d’aquest matí, la Mesa ha desestimat elaborar un informe jurídic sobre la utilització de símbols a l’hemicicle. El president, Roger Torrent, ha manifestat que aquesta qüestió s’ha de resoldre des del consens polític, tal com es va fer a la sessió plenària anterior. En aquest sentit, ha anunciat que es reunirà amb els portaveus dels grups per arribar a un acord que permeti defensar la llibertat d’expressió dels ciutadans per mitjà dels seus representants.

Així mateix, pel que fa a les comissions que el Ple va crear divendres, la Mesa i la Junta de Portaveus n’han distribuït les presidències entre els grups i han acordat que es constitueixin dijous.

A l’últim, la Mesa ha encarregat un informe jurídic arran de de la sol·licitud de Cs d’interposar un recurs de reposició contra els acords d’aquest òrgan sobre eventuals accions penals contra magistrats de la Sala Penal del Tribunal Suprem.