El ple comença amb les interpel·lacions als consellers i es reprendrà demà, dimecres, amb la sessió de control

28/06/2022  -  Palau del Parlament.
El ple comença amb les interpel·lacions als consellers i es reprendrà demà, dimecres, amb la sessió de control

El ple comença amb les interpel·lacions als consellers i es reprendrà demà

 

El ple d’aquesta setmana ha començat avui a la tarda amb les interpel·lacions als consellers i es reprendrà demà, dimecres, a les nou del matí amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Pere Aragonès. El ple s’allargarà amb la resta de punts de l’ordre del dia fins dijous a la tarda, quan la cambra farà la sessió específica per elegir Esther Giménez-Salinas nova síndica de greuges.

Els consellers respondran avui nou interpel·lacions dels grups parlamentaris, sobre l’inici del curs 2022-2023 en el servei públic d’educació (ECP), la planificació del curs escolar 2022-2023 (PSC-Units), el balanç del curs escolar 2021-2022 (CUP), l’impuls del sector audiovisual en català (ERC), les polítiques per al desenvolupament turístic (Vox), la necessitat de garantir la seguretat ciutadana (Cs), les infraestructures (PSC-Units), els drets de les persones que exerceixen el treball sexual (Cs) i l’impuls de les polítiques LGBTI (ERC). La darrera interpel·lació, sobre l’informe de seguiment del Consell d’Europa (JxCat), se substanciarà dijous al matí.

El ple continua dimecres i dijous
Dimecres al matí, després de la sessió de control, la cambra farà el debat final de la proposta per presentar una proposició de llei al Congrés dels Diputats sobre l’accés als caixers automàtics (ERC, JxCat, CUP i ECP) i el debat i la votació del decret llei sobre els projectes lingüístics de les escoles, i a la tarda, els debats de totalitat de dues proposicions de llei, una sobre la renda garantida de ciutadania (ECP) i l’altra sobre les “cuines fantasma” (PSC-Units). Finalment, dijous també debatrà i votarà vuit mocions.

Convocat el ple per elegir la síndica de greuges
Dijous, a les sis de la tarda aproximadament i un cop acabat el ple ordinari, el Ple farà la sessió específica per elegir Esther Giménez-Salinas nova síndica de greuges en substitució de Rafael Ribó. La presidenta, Laura Borràs, ha convocat aquesta tarda la sessió específica un cop la Mesa ha elevat al Ple la candidatura, presentada pel PSC-Units, ERC i JxCat, i després que la Comissió del Síndic de Greuges ja va dictaminar la idoneïtat de la candidata.

Els grups disposaran d’un torn d’intervenció de cinc minuts cadascun, i tot seguit es farà la votació. Per ser elegida, la candidata haurà d’obtenir el suport d’almenys tres cinquenes parts de la cambra, és a dir, d’un mínim de vuitanta-un diputats.

Més informació

  • Dossier del ple
  • Transcripció en brut de la sessió (enllaç actiu fins que la correcció no es publica al diari de sessions)
  • Previsió de desenvolupament de la sessió de dimecres i dijous
  • Galeria d’imatges