El Parlament acull una jornada sobre la legalització de l’eutanàsia

19/06/2019  -  Palau del Parlament.
El Parlament acull una jornada sobre la legalització de l’eutanàsia

Un moment de la jornada | 19/06/19 | Parlament de Catalunya

El Parlament ha acollit avui la jornada “La legalització de l’eutanàsia: una necessitat inajornable”, organitzada per l’associació Dret a Morir Dignament (DMD-Cat) i en què han participat Ángel Hernández, que a l’abril va ajudar a morir la seva dona, María José Carrasco, malalta d’esclerosi múltiple, i diversos representants dels grups parlamentaris.

La presidenta de DMD-Cat, Isabel Alonso, ha obert la jornada recordant els més de trenta-cinc anys de lluita de la seva entitat per “defensar aquest dret al final de la vida”. “Sembla que hi estem més a prop que mai” i “necessitem la millor llei possible al més aviat possible”, ha conclòs.

Tant Alonso com Hernández han agraït la sensibilitat i les iniciatives del Parlament en aquesta qüestió, actualment i en legislatures anteriors, després que la setmana passada la cambra acordés tornar a presentar al Congrés dels Diputats espanyol una proposició de llei de despenalització de l’eutanàsia, que avui mateix s’ha enviat.

El Ple va prendre aquest acord dijous, amb 124 vots a favor, de Cs, JxCat, ERC, el PSC, CatECP i la CUP, 4 en contra, del PPC i del diputat d’Units per Avançar Ramon Espadaler, i l’abstenció d’un diputat de JxCat. El Parlament ja va presentar aquesta proposició de llei al Congrés el 2018 i va arribar a ser presa en consideració, però en va decaure la tramitació per finiment de la legislatura a les Corts espanyoles.

En la jornada d’avui hi han intervingut els diputats Maria Assumpció Laïlla, presidenta de la Comissió de Salut, Martín Barra (Cs), Josep Maria Forné (JxCat), Gemma Espigares (ERC), Assumpta Escarp (PSC-Units), Marta Ribas (CatECP) i Vidal Aragonés (CUP). Tots han coincidint en la necessitat de legalitzar i regular l’eutanàsia, i han agraït també a Hernández la valentia de fer públic el seu cas.

Hernández ha expressat la confiança que hi pugui haver una legislació que eviti casos com el seu, i ha definit el que va fer com un “acte d’amor i de solidaritat”.

La jornada ha acabat amb un torn obert de paraules, i ha aplegat, entre d’altres, diversos diputats i exdiputats del Parlament i el Congrés, representants del sector sanitari, del món acadèmic i de la bioètica i l’ex-fiscal en cap de Catalunya José María Mena.

Galeria d'imatges