Demà es constitueixen les comissions legislatives i de seguiment de la dotzena legislatura

30/05/2018  -  Palau del Parlament.
Demà es constitueixen les comissions legislatives i de seguiment de la dotzena legislatura

La Sala 1 és una de les sales en què es constituiran comissions demà dijous al matí | 30/05/18 | Parlament de Catalunya

Demà dijous, a partir de les deu i al llarg de tot el matí, es constituiran les catorze comissions legislatives d’aquesta legislatura i tres més de seguiment. Aquestes disset comissions, que el Ple va aprovar la setmana passada, se sumen a les set que ja es van constituir a l’abril, que són les creades pel Reglament o per llei i la d’Investigació dels Atemptats del 17 i el 18 d’Agost del 2017.

El president, Roger Torrent, assistit pel secretari general de la cambra i el lletrat corresponent, presidirà l’inici de cada sessió constitutiva, en què els diputats ratificaran els presidents de cada comissió i n’elegiran també els vicepresidents i secretaris.

Primer es constituiran les comissions legislatives, per aquest ordre: Afers Institucionals (10.00 h, sala 1); Economia i Hisenda (10.10 h, sala 2); Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència (10.20 h, sala 4); Interior (10.30 h, sala 1); Ensenyament (10.40 h, sala 2); Territori (10.50 h, sala 4); Medi Ambient i Sostenibilitat (11.00 h, sala 1); Salut (11.10 h, sala 2); Cultura (11.20 h, sala 4); Justícia (11.30 h, sala 1); Empresa i Coneixement (11.40 h, sala 2); Treball, Afers Socials i Famílies (11.50 h, sala 4); Polítiques Digitals i Administració Pública (12.00 h, sala 1), i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (12.10 h, sala 2).

Tot seguit, es constituiran les tres comissions de seguiment: Igualtat de les Persones (12.20 h, sala 4); Polítiques de Joventut (12.30 h, sala 1), i Infància (12.40 h, sala 2).

D’acord amb la distribució que van aprovar ahir la Mesa i la Junta de Portaveus, pel que fa a les comissions legislatives, les presidències de les comissions d’Afers Institucionals, d’Interior i d’Empresa i Coneixement corresponen a Cs; les de les d’Economia i Hisenda, d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, de Cultura i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a JxCat; les de les d’Ensenyament, de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies, a ERC; les de les de Territori i de Polítiques Digitals i Administració Pública, al PSC-Units, i les de les de Medi Ambient i Sostenibilitat i de Justícia, a CatECP.

Pel que fa a les de seguiment, correspon a Cs la presidència de la de Polítiques de Joventut; a JxCat, la de la d’Igualtat de les Persones, i a ERC, la de la Infància.

L’acord de la Mesa i la Junta de Portaveus d’ahir ha fet variar en algun cas les meses d’algunes de les comissions que ja es van constituir al final d’abril. Amb la distribució definitivament acordada, corresponen a Cs les presidències de les comissions de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Sindicatura de Comptes; a JxCat, la de l’Estatut dels Diputats; al PSC-Units, la del Síndic de Greuges, i al Grup Mixt, la de Peticions. Les comissions del Reglament i de Matèries Secretes i Reservades les presideix sempre el president del Parlament.

Les comissions que hagin canviat la composició de les meses n’elegiran els nous membres en properes sessions.