Cs, PSC-Units, CUP i PPC presenten esmenes de retorn als pressupostos de tots els departaments del Govern

17/02/2020  -  Palau del Parlament.
Cs, PSC-Units, CUP i PPC presenten esmenes de retorn als pressupostos de tots els departaments del Govern

Un moment del debat de totalitat del Projecte de llei de pressupostos durant el ple de dimecres | 17/02/20 | Parlament de Catalunya

Cs, el PSC-Units, la CUP i el PPC han presentat cadascun una esmena de retorn als pressupostos per al 2020 dels tretze departaments del Govern. Els debats de totalitat de les seccions pressupostàries es faran dimarts, dimecres i dijous de la setmana que ve en comissió, després que el conjunt del projecte de llei de pressupostos superés dimecres passat el primer tràmit davant el Ple.

Les comissions debatran les seccions pressupostàries dels departaments que els corresponen per raó de la matèria i votaran en cada cas les quatre esmenes de retorn.

Si el pressupost de cada departament supera el debat de totalitat corresponent, la tramitació parlamentària del conjunt dels pressupostos continuarà a la Comissió d’Economia i Hisenda, que n’haurà d’elaborar el dictamen a partir del projecte presentat pel Govern i de les esmenes a l’articulat i a l’estat de despeses que presentin els grups i subgrups parlamentaris. El termini per presentar aquestes esmenes acaba el 4 de març a dos quarts d’onze del matí.

En canvi, si alguna comissió acordés el retorn d’una secció pressupostària, la decisió es remetria al Ple, i si el Ple ratifiqués el retorn la secció restaria rebutjada i s’hauria de tornar al Govern perquè en presentés una de nova. En aquest cas, la tramitació del projecte de pressupostos en el Ple restaria suspesa fins que el Govern no presentés un nou pressupost de la secció rebutjada i el Ple l’acceptés.

Trobareu adjunt el calendari dels debats de totalitat de les seccions pressupostàries de la setmana que ve, que es publica avui al ‘Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya’ juntament amb totes les esmenes de retorn de les seccions.