Comença el ple d’aquesta setmana amb les primeres interpel·lacions als consellers

02/11/2021  -  Palau del Parlament.
Comença el ple d’aquesta setmana amb les primeres interpel·lacions als consellers

Comença el ple d’aquesta setmana amb les primeres interpel·lacions als consellers

 

El ple d’aquesta setmana ha començat avui a la tarda amb les primeres interpel·lacions dels grups parlamentaris als consellers i continuarà demà, dimecres, a partir de les nou del matí amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Pere Aragonès. L’ordre del dia del ple, que s’allargarà fins dijous, inclou també, entre altres punts, els debats de totalitat del Projecte de llei de la ciència de Catalunya i de la Proposició de llei per a la internalització del transport sanitari, presentada per la CUP.

Coincidint amb la cimera de la COP26 a Glasgow, la presidenta, Laura Borràs, ha obert el ple remarcant que cal “parar atenció” a la crisi climàtica, “que és global i afecta el nostre futur i, fins i tot, la nostra pròpia supervivència”, i ha convidat en aquest sentit tots els grups a “actuar amb la màxima diligència, rigor i eficàcia” per “contribuir a posar remei a aquesta gran amenaça per al nostre planeta”.

Precisament, la primera interpel·lació al Govern que la cambra ha substanciat aquesta tarda ha estat sobre les polítiques previstes per afrontar les conseqüències del canvi climàtic i la crisi energètica. La interpel·lació l’ha presentat la CUP i l’ha respost la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

El ple ha substanciat sis interpel·lacions més, sobre les polítiques socials (Vox), l’evolució de l’economia (PPC), el finançament dels governs locals (ERC), el deute de la Generalitat amb el món local (PSC-Units), els mecanismes de control del Cos de Mossos d’Esquadra (PSC-Units) i el futur d’Europa (JxCat). Les tres que resten, sobre el funcionament del sistema sanitari (Cs), la transformació del sistema sanitari (JxCat) i l’accés als serveis a la Catalunya poc poblada (ECP) se substanciaran dijous al matí.

El ple es reprendrà demà a les nou del matí amb la sessió de control, primer als consellers i tot seguit al president Aragonès.

Més informació

  • Transcripció de la sessió (enllaç actiu fins que la correcció no es publica al diari de sessions)
  • Dossier del ple
  • Previsió de desenvolupament de la sessió de dimecres i dijous
  • Galeria d’imatges