Parlament accessible

Parlament accessible
Icona d'accessibilitat

El Palau del Parlament és un edifici historicoartístic catalogat que ha assolit les condicions d’accessibilitat tant als accessos com a l’interior.

Llengua de signes i altres funcionalitats per a l’accessibilitat en el web i el Canal Parlament

El Parlament s’ha manifestat sempre a favor de complementar les emissions de Canal Parlament amb servei de traducció en llenguatge de signes i de dotar el web del Parlament de continguts permanents en la llengua de signes i altres mecanismes que facilitin l’accessibilitat del web.
Amb aquesta finalitat, a partir de la legislatura actual el Parlament emet les sessions plenàries i els actes institucionals amb traducció simultània en llengua de signes catalana.

Properament s’habilitarà en el portal una funcionalitat que ofereix un conjunt d’eines que permeten una navegació més accessible, usable i adaptada a les preferències de cada persona.

Instal·lació de Beepcons a la façana i punts principals del Palau del Parlament

Aquesta aplicació, que funciona amb Bluetooth i els sistemes operatius iOS i Android, permet avisar les persones cegues de la proximitat d’una zona especialment senyalitzada. El mòbil de l’usuari rep un avís per so, vibració o notificació verbal. A més de descriure l’espai, l’aplicació indica distàncies i permet redirigir-se a un web. Si s’activa el so del dispositiu, el Beepcon emet un so en seleccionar l’espai, cosa que permet trobar-lo fàcilment.

Actualment hi ha Beepcons instal·lats en moltes de les àrees més concorregudes del Palau del Parlament, com ara la porta de l’accés lateral, els lavabos de l’auditori, l’accés i els lavabos de la cafeteria, el passadís de Serveis Educatius, l’escala d’honor, els salons de Passos Perduts gris i rosa, la rotonda del quadre 7 de novembre, d’Antoni Tàpies, el Saló de Sessions, els lavabos del passadís dret del Saló de Sessions, el despatx presidencial, la sala de la Mesa i la sala de premsa.

Beepcons imatge

Documents informatius sobre el Parlament de Catalunya en sistema Braille

Els Serveis Educatius del Parlament, gràcies al conveni subscrit amb l’ONCE, posen a disposició dels visitants i dels participants en activitats educatives material informatiu sobre la institució adaptat a persones cegues o amb discapacitat visual.

Podeu demanar d’utilitzar aquests materials abans de començar la visita o a l’adreça electrònica visites@parlament.cat

Exemple de braile

Sala d’alletament

El Parlament de Catalunya posa a disposició de totes les persones que la necessitin una sala destinada exclusivament a l’alletament o l’extracció de llet.

Aquest espai, ubicat a la planta baixa del Palau, s’ha condicionat com un entorn còmode i íntim per a alletar o treure’s llet en un ambient relaxat i disposa d’un canviador de bolquers i d’un cubell per a llençar-hi els usats. A més, de canviadors de bolquers també n’hi ha en vuit lavabos del Palau.

Si us cal utilitzar la sala d’alletament, ho podeu demanar a l’adreça electrònica majordomia@parlament.cat si ja sou dins el Palau o la podeu reservar prèviament a relacionsinstitucionals@parlament.cat si heu de fer una visita o assistir a un acte.

Icona d'alletament