Relacions amb altres associacions d’antics parlamentaris

Associació d’Exsíndics i Exconsellers generals d’Andorra

 • El 17 i 18 de novembre de 2004, hi va haver una trobada, a Andorra, durant la qual es va visitar la Casa de la Vall, seu del govern del Principat (Butlletí núm. 3, p. 13 i 14).

Associació d’Exparlamentaris de les Corts d’Aragó

 • Visita de cortesia a Montserrat amb l’Associació d’Antics Parlamentaris de les Corts d’Aragó, el 3 d’octubre de 2014
 • El 28 de febrer de 2014 hi va haver una trobada a Saragossa entre l’AADPC i l’Associació d’Exparlamentaris de les Corts d’Aragó. Conferència del president Rigol amb el títol “Distancia entre políticos y sociedad”, amb debat posterior amb participació d’universitaris, estudiants de dret constitucional.
 • El 7 i 8 d’octubre de 2011 hi va haver una trobada a Saragossa, dintre la qual, el dia 7, es va celebrar una Jornada sobre el tema “La crisi dels partits polítics en la nostra democràcia”. Els dos ponents van ser la Sra. Eva Sáenz, exdiputada al Congrés dels Diputats i professora de dret constitucional, i el sr. Joan Rigol, president de la nostra Associació, expresident del Parlament i exvicepresident del Senat. L’endemà, dia 8, es va visitar el Monasterio de Piedra.
 • El 2 i 3 d’octubre de 2009, hi va haver una trobada a Barcelona, dintre de la qual, el dia 4, es va celebrar una Jornada sobre el tema “El paper del Senat”. Els dos ponents van ser el Sr. Francesc Pau, advocat i lletrat del Parlament i el Sr. Bernardo Bayona, vicepresident 1r. del Senat a la IV legislatura (Butlletí núm. 12, p. 8 a 11).
 • El 6 de setembre de 2008, hi va haver una visita a l’Exposició Internacional Aigua i Desenvolupament Sostenible, a Saragossa, durant la quan es va visitar conjuntament els pavellons d’Aragó i de Catalunya i es va celebrar un dinar de germanor entre les dues Associacions (Butlletí núm. 9, p. 13 i 14).
 • El 16 i 17 de juny de 2007, hi va haver una trobada, al Balneari de Panticosa, dintre de la qual el dia 16, es va celebrar una Jornada sobre el tema “Relacions de Catalunya i Aragó amb Iberoamèrica: Passat i present”. Els dos ponents d’aquesta Jornada van ser el Sr. Jaume Sobrequés, historiador i antic diputat al Parlament de Catalunya, i el Sr. Fernando García Casas, director adjunt de la Secretaría General Iberoamericana (Butlletí núm. 7, p. 10 a 14).
 • El 7 i 8 d’octubre de 2005, hi va haver una trobada, a Calella de Palafrugell, dintre de la qual el dia 7, als Jardins de Cap Roig, es va celebrar una Jornada sobre el tema “El futur de l’Euroregió Pirineus-Mediterrani”. Els dos ponents d’aquesta Jornada van ser la Sra. Esther Monterrubio, diplomàtica de carrera, i el Sr. Joaquim Llimona, professor de dret comunitari europeu (Butlletí num. 4, p. 10 a 12).
 • El 27 i 28 de març de 2004, hi va haver una trobada a Castejón de Sos, dintre de la qual el dia 27, al Centro Cultural de l’esmentada localitat, es va celebrar una Jornada sobre el tema “Els Pirineus: turisme i comunicacions”. Els dos ponents d’aquesta Jornada van ser el Sr. Vicente Bielza de Ory, catedràtic de geografia de la Universitat de Saragossa, i el Sr. Albert Serratosa i Palet, catedràtic d’ordenació del territori de la UAB (Butlletí núm. 2, p. 6 i 7).
 • El 18 d’octubre de 2002, es va celebrar una Jornada a Lleida, a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, sobre “Parlament i Comunicació”, organitzada conjuntament per ambdues associacions. Aquesta Jornada va comptar amb dos ponents, l’Excm. Sr. Francesc Codina i Castillo, president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, i amb el Sr. Miguel Angel Liso, director de “El Periódico de Aragón”.
 • Fruit dels contactes mantinguts, en va ser l’organització de la Jornada sobre “La nova llei electoral”, tinguda el 9 de novembre de 2001, a Fraga, al Centre Cultural Palau de Montcada.

Associació d’Exdiputats del Parlament de les Illes Balears

 • Els dies 6 i 7 d’octubre de 2006, hi va haver una trobada, a Palma de Mallorca, durant la qual es va visitar el Parlament de les Illes Balears i es va celebrar una taula rodona i debat sobre el tema “Problemàtica de la immigració”. El ponent va ser el Sr. Llibert Cuatrecasas, antic diputat al Parlament de Catalunya, i un representant de cada un dels grups parlamentaris al parlament balear (Butlletí núm. 5, p. 6 a 8).

Associació d’antics Diputats del Parlament Bavarès

 • Viatge a Baviera el 14 de Juny del 2015. Visita al Parlament Bavarès i intercanvi d’idees i opinions amb la seva Mesa. Reunió amb l’Associació d’Antics Diputats en seu parlamentària. L’estada institucional es va completar amb la visita a Dachau, primer camp de concentració nazi. (Butlletí núm. 24).

Associació de Consellers Honoraris de la Toscana

 • Visita al Parlament de Catalunya de l’Associació de Consellers Honoraris de la Toscana. L’AADPC els va rebre en seu parlamentària el mes de maig del 2015. (Butlletí núm. 24).
 • Visita Institucional al Conssiglio Regionale della Toscana, Maig 2014. La AADP va ser rebuda per president Alberto Monai i el President de l’Associació del Consiglio Regionale Sr. Angelo Passateva. La visita va consistir en un intercanvi d’idees i experiències entre ambdós grups (Butlletí núm. 22).

Viatge institucional a Bèlgica

 • El viatge institucional de l’associació d’aquest any 2016 ha sigut a Bèlgica visitant les dues comunitats per si mateixes sobiranes, Flandes i Valònia, compartint amb les associacions d’antics diputats respectives.
  A Brussel·les, que comparteix la capitalitat europea a escala internacional, l’associació ha tingut la oportunitat de visitar el Parlament Europeu i ser rebut per destacats eurodiputats. (Butlletí núm. 26, p. 17).