Informació del grup d'interès

Unió de Pagesos de Catalunya

Número de registre:
17341
Data de registre:
09/06/2017
La informació sobre aquesta entitat es va modificar per última vegada el:
15/10/2018
Nom de la persona, entitat o organització:
Unió de Pagesos de Catalunya
Domicili o seu social:
Carrer Ulldecona, 21-33, planta 2
08038 Barcelona
Nom de la persona legalment responsable de l'entitat o que assumeix la representació d'una organització que no té personalitat jurídica:
Joan Caball Subirana
Finalitats i objectius de l'entitat o organització:
La Unió de Pagesos és un sindicat professional, nacional català, democràtic, unitari, independent i progressista, on s'apleguen els empresaris agraris siguin pagesos, ramaders i silvicultors, homes o dones, que treballin directament la terra o les granges, com a propietaris, arrendataris, parcers, masovers o sota qualsevol altre règim de tinença o relació contractual (integrats), sense cap mena de discriminació per motius de sexe, ideològics, religiosos o polítics.

D'acord amb el seu caràcter progressista, el sindicat té com a objectius:

-Defensar els interessos de les persones afiliades i de tota la pagesia en general, explicitats oportunament en les resolucions aprovades pels òrgans de govern del sindicat.
- Promoure el canvi d'estructures socials al camp perquè aquest quedi en mans de la pagesia i en sigui l'eix bàsic l'explotació familiar.
- Defensar una política agrària que faci possible, a partir dels canvis estructurals necessaris, el manteniment de les rendes de la pagesia de totes les comarques de Catalunya.
- Defensar una política de rendes global. per a les capes socials més desfavorides de la societat.
- Proporcionar tots els serveis relacionats amb l'activitat professional agrària i el món rural en general, ja sigui a nivell individual o col·lectiu.
- Representar les persones membres davant dels organismes privats i oficials amb els que tingui relació.
- Fomentar activitats culturals i socials lligades directament amb la pagesia i el món rural, i situar aquests en la dinàmica d'avenços socials i econòmics de la resta de la societat.
- Treballar per la igualtat de la dona pagesa i fomentar la seva participació activa en la vida professional, sindical, social, cultural i econòmica.
- Donada la importància que té la formació en l?activitat professional, la Unió de Pagesos s'imposa com a una tasca molt prioritària la de treballar per tots els mitjans al seu abast i els aliens que li puguin ser subministrats, per la millora de la capacitat professional dels pagesos i pageses a través de la formació i en tots els camps que poden afectar directament o indirectament a l?activitat agrària.
- La Unió de Pagesos treballarà per ajudar en la conservació del medi ambient en la qual la pagesia tenim un paper fonamental i insubstituïble.
- La Unió de Pagesos està constituida, com entitat sense afany de lucre, a l'empara de la Llei 19/1977, d?1 d?abril, sobre regulació del dret d?associació sindical.

Nom dels professionals de l'entitat encarregats de les activitats incloses en el Registre:
Andreu Ferrer Taverna
Jaume Clua Todó
Identificador de grup d'interès de la Generalitat:
56

Aquest grup està registrat en el Registre de grups d'interès de la Generalitat.Agenda

Aquesta agenda mostra l'activitat del grup d'interès seleccionat

Desembre
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana27282930123
Segona setmana45678910
Tercera setmana11121314151617
Quarta setmana18192021222324
Cinquena setmana25262728293031

4 de desembre de 2023 - 10 de desembre de 2023

En data d'avui no hi ha programada cap activitat per a aquesta setmana.