Informació del grup d'interès

Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA)

Número de registre:
17134
Data de registre:
03/03/2017
La informació sobre aquesta entitat es va modificar per última vegada el:
26/02/2024
Nom de la persona, entitat o organització:
Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA)
Domicili o seu social:
C/ Pere Vergés, 1, 7ª planta, despatx 9
08020 Barcelona
Nom de la persona legalment responsable de l'entitat o que assumeix la representació d'una organització que no té personalitat jurídica:
Antonio Martínez Álvarez
Finalitats i objectius de l'entitat o organització:
La Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) és una organització no governamental (ONG) sense ànim de lucre fundada l'any 1979, que representa a la comunitat sorda catalana i a les seves associacions afiliades, oferint els seus serveis a totes elles.
Les finalitats i objectius bàsics, que es recullen en els estatuts pels quals es regeix, es basen en la representació i defensa dels drets de les associacions membres i de totes les persones sordes en general per aconseguir la seva plena participació i integració en la societat actual.
OBJECTIUS:
Representar a nivell autonòmic a les associacions que la integren, coordinat i treballant amb elles de forma cooperativa i corresponsable per millorar la qualitat de vida de les persones sordes.
Treballar per aconseguir la plena igualtat i participació social de les persones sordes complint el marc legal, mantenint relacions amb els organismes i Administracions Públiques i amb els Grups Parlamentaris, elevant quantes propostes siguin necessàries i aportant quantes peticions, informes, estudis i suggeriments siguin oportuns.
Treballar per aconseguir el desenvolupament adequat de la Llei de la Llengua de Signes Catalana (LSC). Impulsant la seva investigació, difusió i el procés de normalització lingüística de la LSC promoure el coneixement i vetllant pel correcte ús d'aquesta llengua.
Impulsar el ple accés de les persones sordes a tots els nivells del sistema educatiu, fomentant el bilingüisme - biculturalisme, promoure l'accés a la formació i l'ocupació, fomentar l'autonomia i la independència de les persones sordes eliminant les barreres de comunicació i promovent la accessibilitat.
Potenciar i donar continuïtat als serveis d'Intèrprets de Llengua de Signes Catalana (LSC) en tots els àmbits de la vida social, supervisar i coordinar el seu correcte funcionament i ús lingüístic.
Fomentar i dinamitzar les activitats culturals dins el moviment associatiu de persones sordes i sensibilitzar la societat sobre les necessitats i demandes de les persones sordes, a través de polítiques de comunicació i difusió.
Nom dels professionals de l'entitat encarregats de les activitats incloses en el Registre:
Antonio Martínez Álvarez
Identificador de grup d'interès de la Generalitat:
896

Aquest grup està registrat en el Registre de grups d'interès de la Generalitat.Agenda

Aquesta agenda mostra l'activitat del grup d'interès seleccionat

Setembre
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana28293031123
Segona setmana45678910
Tercera setmana11121314151617
Quarta setmana18192021222324
Cinquena setmana252627282930

4 de setembre de 2023 - 10 de setembre de 2023

En data d'avui no hi ha programada cap activitat per a aquesta setmana.