Amb l'objectiu de potenciar la participació dels ciutadans en l'activitat parlamentària, el Parlament ha obert espais a diverses plataformes.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Horari del Registre General del Parlament.
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.
El perfil de contractant inclou totes les dades i les informacions referents a l'activitat contractual del Parlament de Catalunya.
Criteris, reculls i recomanacions del Departament d'Assessorament Lingüístic.
Accés als recursos documentals de què disposa la Direcció d'Estudis Parlamentaris.
Vídeo

El Parlament posa a la vostra disposició un espai de participació ciutadana en què podeu fer aportacions, comentaris o suggeriments sobre els projectes i les proposicions de llei que s'estan tramitant.


Les vostres aportacions es posaran a disposició dels diputats, que podran contestar-les. Tant les aportacions com les respostes seran visibles en l'espai participatiu.


El resultat d'aquest debat ciutadà serà utilitzat durant el treball dels òrgans tramitadors i quedarà reflectit en una memòria annexa a les iniciatives tramitades, en què es destacaran especialment les aportacions que finalment s'incorporin al text.

Activitat recent

 • Robert de Manresa Actualitzat: 24/04/2017 - 11:28

  Bona tarda
  Davant d'aquesta preposició de llei, em pregunto si es fa com una recomanació o seria d'obligat compliment?
  Això ho dic perquè en l'actualitat ja lleis que no es fan complir, jo fins fa molt poc he treballat per una empresa subcontractada per la Generalitat (SANITAT -Urgències-), a on feia 264 hores mensuals amb canvis d'horaris salvatges (vida privada espatllada) amb el perill que això comportava pels mateixos pacients.
  Aquesta proposició de llei vigilarà casos com aquests?
  Salutacions.

 • fredericg Actualitzat: 08/03/2017 - 12:47

  Segons m'ha arribat, la proopsta de nou horair per a treballadors públics quedaria així:
  "Article 14. Horaris dels treballadors públics
  1. A partir del moment zero, la franja horària recomanada de permanència obligada dels treballadors de les administracions públiques de Catalunya que fan horari intensiu és de les nou del matí a les dotze del migdia i de les dues a les tres de la tarda, de dilluns a divendres. El temps restant de la jornada, per al còmput i la recuperació setmanals, s'estableix de dilluns a divendres de les set del matí a les sis de la tarda i es distribueix a voluntat del personal, sens perjudici de restar supeditat a les necessitats organitzatives dels serveis.
  2. S'estableix la franja horària de les dotze del migdia a les dues de la tarda per al dinar dels treballadors públics. Aquesta pausa inclou els vint minuts de temps lliure de què disposen els treballadors públics computables com de treball efectiu."
  Aquesta proposta és menys versàtil que l'horari actual, per tant a la pràctic dificulta la conciliació de la vida familiar i la laboral. Sembla pensada per a persones amb fills en edat escolar i que treballen a al població on viuen.
  Molts, però, treballem en una altra població i preferim venir d'hora i plegar d'hora per ocupar-nos de familiars més grans des de primera hora de la tarda, o plegar d'hora alguns dies i allargar uns altres per combinar-nos les tardes amb altres membres de la família, o per dedicar les tardes a altres activitats 8esoprtives, culturals, formatives...), les qual espero que sí que avancin els seus horaris.
  D'altra banda tinc companys més joves que compaginen la feina amb estudis a la universitat. Tenen algunes classes a aprtir de 2/4 de 3h i amb aquest horari no hi podrien assistir.

 • Vull participar Actualitzat: 08/03/2017 - 12:44

  M'agradaria fer arribar una reflexió al Govern, de cara a la Proposició de Llei de Reforma Horària. A les empreses no se les podrà obligar a fer un determinat horari, és a dir que moltes continuaran fent els llargs horaris que fan fins ara.

  En canvi, qui sortirà perjudicada és la gent que treballa a l'Administració, que és on ara mateix els horaris funcionen i tenim una bona conciliació personal i familiar. Aquests horaris s'empitjoraran a canvi de res. Amb la pausa obligatòria que es pretén establir, els treballadors acabaran massa tard de treballar i perdran estona el migdia, que podrien estar treballant per sortir abans i estar amb la família (amb 20 minuts pot ser suficient per dinar, si hi ha habilitat un lloc al centre de treball, no fa falta que ens facin fer una pausa obligatòria de més temps!). Aquest fet provocarà que molts no puguem ni anar a portar els nens al col·legi ni a recollir-los perquè acabarem molt més tard i començarem molt més d'hora... En la meva opinió, és un despropòsit.

  Tots estem molt atabalats amb aquest tema i agrairíem que es tingués una mica en consideració la conciliació familiar, que és molt pitjor si arribem a casa a partir de les 16h-17h que si hi podem arribar a partir de les 15h. Per molt que diguin que és per conciliar, és impossible que una pausa obligatòria d'aquesta magnitud pugui ajudar a conciliar, només desconcilia.
  També agrairíem que tinguessin en compte que no hem ni recuperat el sou que teníem l'any 2009. I ni parlem del poder adquisitiu... una reforma horària així a l'administració, ens obligaria a moltes i a molts a sol·licitar reduccions de jornada per poder anar a portar/recollir els nens a l'escola.
  Finalment, la meva pregunta és: no seria possible que la pausa per dinar dels funcionaris públics, fos de 20 minuts, si volen entre les 12 i les 14h? (és a dir, que en lloc de pausa per esmorzar fos pausa per dinar, però del mateix temps) Ja tindríem temps de dinar... els agrairia que ho reconsideressin.
  Moltes gràcies per deixar-nos fer les nostres aportacions, desitjo que també s'escoltin la nostra veu i el perjudici que això pot causar entre el personal de l'administració.

 • Manel Mazon Actualitzat: 08/03/2017 - 12:39

  Em temo que les franges de permanència obligatòria que preveu l'article 14 faran que persones que ara dinen a les dues i treballen alguna tarda, passaran a fer tota la jornada de patac i acabaran dinant a quarts de quatre. Només veig una manera d'evitar efectes contraproduents: establir una única franja de permanència obligatòria de 9 a 12h. Massa flexibilitat? Si algú ho veu així, potser que deixem les coses com estan.

Debats

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Bànner enquesta reforma horària
Canal d'atenció a les consultes relacionades amb les diferents funcions del Parlament.
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

AGENDA

Avui a les 11:00h
La presidenta assisteix a l'acte central de la Jamborinada
Dilluns, 1 de maig, a les 11:30h
La presidenta assisteix a la manifestació de l'1 de maig
Dimarts, 2 de maig, a les 10:00h
Mesa del Parlament
Sessió ordinària
Dimarts, 2 de maig, a les 10:00h
Ponència: Projecte de llei de comerç, serveis i fires
Sessió ordinària
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
Visita per diferents estances del Palau (Google Street View).
Representació gràfica de la distribució de l'hemicicle, amb enllaços a les fitxes dels diputats/ades.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.