Amb l'objectiu de potenciar la participació dels ciutadans en l'activitat parlamentària, el Parlament ha obert espais a diverses plataformes.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Horari del Registre General del Parlament.
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.
El perfil de contractant inclou totes les dades i les informacions referents a l'activitat contractual del Parlament de Catalunya.
Criteris, reculls i recomanacions dels Serveis d'Assessorament Lingüístic.
Accés als recursos documentals de què disposa la Direcció d'Estudis Parlamentaris.

El Parlament posa a la vostra disposició un espai de participació ciutadana en què podeu fer aportacions, comentaris o suggeriments sobre els projectes i les proposicions de llei que s'estan tramitant.


Les vostres aportacions es posaran a disposició dels diputats, que podran contestar-les. Tant les aportacions com les respostes seran visibles en l'espai participatiu.


El resultat d'aquest debat ciutadà serà utilitzat durant el treball dels òrgans tramitadors i quedarà reflectit en una memòria annexa a les iniciatives tramitades, en què es destacaran especialment les aportacions que finalment s'incorporin al text.

Activitat recent

 • MTCD Actualitzat: 20/01/2017 - 12:59

  Fa dies vaig veure la campanya que es fa per televisió sobre el projecte de la reforma horària. He estat llegint els diferents informes i no he pogut per menys que relacionar-ho amb un tema de salut pública del que es va parlar el dimecres passat al programa Divendres de TV3: "dèficit de vitamina D". En aquest pograma parlaven del fet que això actualment es podia considerar una epidèmia. També van parlar que això representava un sobrecost important pel sistema sanitari (pot afectar de diferents maneres la nostra salut) .. i entre d'altres coses també es va comentar que els raigs de sol que permeten fixar la vitamina D solament es reben en la franja central del dia( migdía).
  I jo em preguntava ?I qui hi ha rondant pel carrer a les 12 del migdía? ? . Els nens a escola, els pares treballen , probablement els aturats i els jubilats siguin els únics que es poden permetre aquest luxe. No m'extranya que el dèficit de vitamina D hagi arribat a considerar-se epidèmia.
  I a ran d'això penso: ?.. potser no sigui molt bona idea això d'escurçar el temps per dinar? perquè si amb les dues hores teóriques tenim la población per sota els nivells adequats de vitamina D no vull ni pensar si fem que es passin més hores tancats treballant i estudiant en les hores centrals del dia que són les millors per estar a l'aire lliure des d'aquest punt de vista. També cal tenir present que actualment la majoría seguim un patró de 5 àpats diàris? s'ha pensat com repercutiría eliminar l'esmorçar de mitg matí?
  Jo no sóc qui per pronunciar-me però potser seria bó parlar amb els investigadors que estàn tractant aquest tema per veure si això pot tenir cap relació. Penseu que cada vegada més les feines propicien estar tancats en un local i cada vegada hi ha menys població que gaudeixi de feines a l'aire lliure ( ni tan sols els obrers de la construcció en aquestes époques de crisi). Potser s'hauria de començar per fomentar les activitats a l'aire lliure dins d'aquestes franjes horaries en la població infantil?
  ? en fi no em vull allargar, és una reflexió i el tema és sobre la taula, quelcom més a considerar. El tema de la reforma horària no és gens trivial donat que hi ha moltes variables que interactúen però si les anem identificant potser alguna cosa bona en sortirà.

 • MASC Actualitzat: 15/12/2016 - 16:41

  La tasca és difícil, podem avançar les hores de començar i acabar la feina o el col·legi però això no ens donaria més temps lliure. Si les televisions no avancen el "prime time", la gent encara dormirà menys. Encara que ho fes la Televisió de Catalunya, si no ho fan les de Madrid, no servirà de res.
  És podria per llei fer que la pausa per dinar fos curta per plegar abans però això seria un perjudici per la molta gent que prefereix anar a dinar a casa i també per les empreses que necessiten un horari extens, per exemple per poder atendre "partners" xinesos o americans.
  Si el comerç tanca massa aviat, afavorim que tinguin d'obrir els caps de setmana o les compres per Internet, en perjudici dels empleats.

 • MFerrater Actualitzat: 15/12/2016 - 16:30

  He vist que ja s'ha comentat el problema del fus horari, però m'agradaria insistir-hi:
  Intentar ser iguals als altres països pel que fa a l'horari laboral, primer ens hem de fixar en una cosa que potser sembla una tonteria, però són les hores de llum (la franja de llum).
  Actualment, Catalunya està en una zona horària que no li correspon per la longitud a la qual es troba, és a dir, l'hora solar i l'hora oficial no coincideixen (l'hora oficial està avançada 1h a l'hivern respecte al que li tocaria segons el Sol). A tall d'exemple, en els equinoccis (21 de març i 21 de setembre), el Sol surt teòricament a les 6 del matí, però a Catalunya surt aproximadament a les 7.30h.
  Avui en dia, a Catalunya, els horaris laborals estan adaptats a les hores de llum del dia, de la mateixa manera que ho estan als altres països amb un model d'horari laboral diferent. Simplement la diferència és que cap a l'est, el Sol també surt abans i per tant poden començar a treballar abans, i recollir i anar a dormir abans.
  En resum, estic d'acord en la reforma de l'horari laboral només si això està lligat a un canvi en el fus horari, que aporti coherència a les hores de llum. PRIMER HEM D'APROXIMAR L'HORARI OFICIAL A L'HORARI SOLAR. Sinó plantegem-nos: Té algun sentit a finals de maig estar tancats a casa a les 7 de la tarda i anar a dormir a les 9 de la nit, quan el Sol es pon passades les 9? Estarem desaprofitant hores de llum i energia solar!

 • MSC Actualitzat: 15/12/2016 - 16:26


  Em sembla molt bona iniciativa homogeneitzar els horaris familiars, laborals, comercials i en resum de vida, per a que tothom pugui tenir més temps personal per dedicar a l'oci, estudiar, comprar, etc. o per conciliar amb la canalla i la vida familiar.
  Per l'experiència pròpia, conciliar vida laboral i familiar és molt difícil, perquè com a mare/pare sí téns dret a una reducció de jornada per poder fer-se càrrec dels fills però, ni a totes les empreses és ben vist i si es fa, ha de ser gratant-te, i molt, la butxaca, sigui per la pròpia reducció (sense significar tenir menys feina a l'empresa), tirant d'extraescolars o contracatant algú si no arribes a temps.
  Veig de vital importància doncs abans de canviar res coordinar amb tots els estaments i sectors per fer-ho uniformement, però sobretot, que sigui d'obligació per a tots els sectors, públics i privats. No té sentit - i ara ja parlo com a mare i com a treballadora de l'empresa privada - que canviem els horaris escolars quan al món laboral privat no s'adapta a aquest canvi de manera obligatòria. Faria que les famílies encara anéssim més ofegades.
  Entenc que pel sector públic en general pot "semblar més fácil" (i ho dic entre cometes perquè suposa un gran canvi i no hi pertanyo) que es prengui la mesura com a decisió de Govern, que al final, és qui paga i mana, però, si això no es trasllada a la Privada, aquells que tenim família, hem de fer gestions a l'administració, comerços, etc. i el que per mi és el més important, volem una Escola (Pública o Privada) de qualitat, l'únic que ens obligarà és a allargar encara més els extraescolars que precisament gratuïts no són, i a banda, si tot així no arribem a buscar els nostres fills, externalitzar la seva criança ja que has de buscar algú, que no sempre són els avis per molt que es vulgui pensar, que es faci càrrec del nen. I això és el que les famílies no volem.
  Per altre banda, i aprofitant, aquesta reducció és vàlida o de dret fins els 12 anys actualment i hauria de ser com a mínim fins la majoria d'edat ja que el que tingui un fill adolescent a casa, que ha passat a ser independent en moltes coses, se sap, que tenen altres necessitats en el que el suport dels pares i la família és clau perquè no es desvïn del bon camí.

Debats

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Bànner enquesta reforma horària
Canal d'atenció a les consultes relacionades amb les diferents funcions del Parlament.
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

AGENDA

Dilluns, 23, a les 12:15h
El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher, lliura a la presidenta el Llibre blanc de l'audiovisual de Catalunya
Aneu al Canal Parlament Dilluns, 23, a les 12:30h
Acte de presentació del Llibre blanc de l'audiovisual de Catalunya
Dilluns, 23, a les 21:00h
La presidenta assisteix a la 69a Gran Gala del Mundo Deportivo
Dimarts, 24, a les 10:00h
Mesa del Parlament
Sessió ordinària
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
Visita per diferents estances del Palau (Google Street View).
Representació gràfica de la distribució de l'hemicicle, amb enllaços a les fitxes dels diputats/ades.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.