Amb l'objectiu de potenciar la participació dels ciutadans en l'activitat parlamentària, el Parlament ha obert espais a diverses plataformes.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Horari del Registre General del Parlament.
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.
El perfil de contractant inclou totes les dades i les informacions referents a l'activitat contractual del Parlament de Catalunya.
Criteris, reculls i recomanacions dels Serveis d'Assessorament Lingüístic.
Accés als recursos documentals de què disposa la Direcció d'Estudis Parlamentaris.

El Parlament posa a la vostra disposició un espai de participació ciutadana en què podeu fer aportacions, comentaris o suggeriments sobre els projectes i les proposicions de llei que s'estan tramitant.


Les vostres aportacions es posaran a disposició dels diputats, que podran contestar-les. Tant les aportacions com les respostes seran visibles en l'espai participatiu.


El resultat d'aquest debat ciutadà serà utilitzat durant el treball dels òrgans tramitadors i quedarà reflectit en una memòria annexa a les iniciatives tramitades, en què es destacaran especialment les aportacions que finalment s'incorporin al text.

Activitat recent

 • Xavier Roset Actualitzat: 20/02/2017 - 00:42

  En respecte al projecte de llei de canvi climàtic pel que fa a l'energia de l'article 14 caldria una revolució energètica i un canvi de model energètic en el camí decidit de començar a invertir en energia renovabel per aconseguir l'objectiu de conseguir que en els propers anys sigui del 100%. La transició energètcia esta documentada al pla que porta el seu nom i que ha estat presentat el darrer desembre. Cal que hi hagi una concordància entre les dues lleis per tal de no augmentar la dependència i el deute energètic i començar la construcció de fons totalment renovables i deixar de cremar combustobles fòsils, fer servir energia nuclear i deixar de cremar residus. Molts estudis i documentacions demostren la viabilitat de la Transició Energètica i Catalunya ha d'aprofitar el nou paradigma per iniciar decididament aquest camí.
  També cal una empenta decidida vers uns model d'energia descentralitzada i distribïda on cada usuari pugui generar el que li cal i poder vendre o compratir a la xarxa local. En aquest sentit cal una aposta per consumir productes locals i aportar mesures pel decreixement per tal de reduir el comsum energètic.
  La tecnologia per suplir el que consumim amb centrals renovabels ja existeix i només cal implementar-la.
  En els capitols de residus quan es parla de valorització s'hauria d'especificar que no es prohiveix incinerar ni fer-lo servir de combustible en les indústries que obtenen benefiics per no cremar així fuel-oil.
  Més que unes recomanacions caldria un canvi de model energètic qque comporta una revolució de les estructures de comerç i producció i un canvi de model econòmic tal com l'entenem ara.

 • Manel Mazon Actualitzat: 16/02/2017 - 16:03

  Em temo que les franges de permanència obligatòria que preveu l'article 14 faran que persones que ara dinen a les dues i treballen alguna tarda, passaran a fer tota la jornada de patac i acabaran dinant a quarts de quatre. Només veig una manera d'evitar efectes contraproduents: establir una única franja de permanència obligatòria de 9 a 12h. Massa flexibilitat? Si algú ho veu així, potser que deixem les coses com estan.

 • EJTORI Actualitzat: 16/02/2017 - 09:40

  A mi em sembla positiu que s'equiparin els nostres horaris a la majoria de països europeus però no fem passos enrera en drets aconseguits. M'explico. Que es proposin horaris més racionals per conciliar la vida laboral i familiar en el sector privat, empreses, comerç, banca, etc... em sembla be, perquè actualment hi han uns horaris extremadament abusius en segons quins casos, però el funcionariat té ja una jornada flexible que, estant obligat a estar a la feina entre les 9 i les 14 hores, la resta s'ho pot combinar. Per tant, el sector públic ja fa temps que pot conciliar, llavors perquè es vol cambiar i que sigui obligatori de 9 a 12 i de 14 a 15?. Que no veieu que es perden condicions favorables d'horari de treball? Tornariem a la jornada partida. Si un funcionari la vol fer, ara ja pot, i si no la vol fer, i vol treballar les 7'30 hores seguides tanbé pot. Perquè canviar una cosa que ja funciona?. No ho entenc.

 • Vull participar Actualitzat: 14/02/2017 - 16:51

  M'agradaria fer arribar una reflexió al Govern, de cara a la Proposició de Llei de Reforma Horària. A les empreses no se les podrà obligar a fer un determinat horari, és a dir que moltes continuaran fent els llargs horaris que fan fins ara.

  En canvi, qui sortirà perjudicada és la gent que treballa a l'Administració, que és on ara mateix els horaris funcionen i tenim una bona conciliació personal i familiar. Aquests horaris s'empitjoraran a canvi de res. Amb la pausa obligatòria que es pretén establir, els treballadors acabaran massa tard de treballar i perdran estona el migdia, que podrien estar treballant per sortir abans i estar amb la família (amb 20 minuts pot ser suficient per dinar, si hi ha habilitat un lloc al centre de treball, no fa falta que ens facin fer una pausa obligatòria de més temps!). Aquest fet provocarà que molts no puguem ni anar a portar els nens al col·legi ni a recollir-los perquè acabarem molt més tard i començarem molt més d'hora... En la meva opinió, és un despropòsit.

  Tots estem molt atabalats amb aquest tema i agrairíem que es tingués una mica en consideració la conciliació familiar, que és molt pitjor si arribem a casa a partir de les 16h-17h que si hi podem arribar a partir de les 15h. Per molt que diguin que és per conciliar, és impossible que una pausa obligatòria d'aquesta magnitud pugui ajudar a conciliar, només desconcilia.
  També agrairíem que tinguessin en compte que no hem ni recuperat el sou que teníem l'any 2009. I ni parlem del poder adquisitiu... una reforma horària així a l'administració, ens obligaria a moltes i a molts a sol·licitar reduccions de jornada per poder anar a portar/recollir els nens a l'escola.
  Finalment, la meva pregunta és: no seria possible que la pausa per dinar dels funcionaris públics, fos de 20 minuts, si volen entre les 12 i les 14h? (és a dir, que en lloc de pausa per esmorzar fos pausa per dinar, però del mateix temps) Ja tindríem temps de dinar... els agrairia que ho reconsideressin.
  Moltes gràcies per deixar-nos fer les nostres aportacions, desitjo que també s'escoltin la nostra veu i el perjudici que això pot causar entre el personal de l'administració.

Debats

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Bànner enquesta reforma horària
Canal d'atenció a les consultes relacionades amb les diferents funcions del Parlament.
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

AGENDA

Avui a les 10:00h
Mesa del Parlament
Sessió ordinària
Aneu al Canal Parlament Avui a les 10:30h
Comissió de Peticions
Sessió ordinària
Aneu al Canal Parlament Avui a les 12:45h
Conferència de premsa del Grup Parlamentari de C's
Aneu al Canal Parlament Avui a les 13:00h
Conferència de premsa del Grup Parlamentari del PSC
Aneu al Canal Parlament Avui a les 15:00h
Comissió d'Ensenyament
Sessió ordinària
Aneu al Canal Parlament Avui a les 15:00h
Comissió de la Infància
Sessió ordinària
Aneu al Canal Parlament Avui a les 15:00h
Grup de Treball sobre el Règim d'Aïllament dels Departaments Especials de Règim Tancat
Sessió ordinària
Avui a les 18:00h
Acte de presentació del document 'El fet religiós en la Catalunya del futur. Drets humans, reconeixement i cooperació'
Avui a les 20:30h
La presidenta és entrevistada per Josep Cuní al programa '8 al dia', de 8TV
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
Visita per diferents estances del Palau (Google Street View).
Representació gràfica de la distribució de l'hemicicle, amb enllaços a les fitxes dels diputats/ades.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.