Amb l'objectiu de potenciar la participació dels ciutadans en l'activitat parlamentària, el Parlament ha obert espais a diverses plataformes.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Horari del Registre General del Parlament.
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.
El perfil de contractant inclou totes les dades i les informacions referents a l'activitat contractual del Parlament de Catalunya.
Criteris, reculls i recomanacions dels Serveis d'Assessorament Lingüístic.
Accés als recursos documentals de què disposa la Direcció d'Estudis Parlamentaris.

El Parlament posa a la vostra disposició un espai de participació ciutadana en què podeu fer aportacions, comentaris o suggeriments sobre els projectes i les proposicions de llei que s'estan tramitant.


Les vostres aportacions es posaran a disposició dels diputats, que podran contestar-les. Tant les aportacions com les respostes seran visibles en l'espai participatiu.


El resultat d'aquest debat ciutadà serà utilitzat durant el treball dels òrgans tramitadors i quedarà reflectit en una memòria annexa a les iniciatives tramitades, en què es destacaran especialment les aportacions que finalment s'incorporin al text.

Activitat recent

 • Vicente_Tgn Actualitzat: 29/09/2016 - 14:19

  Al meu parer aquest proposta de la Reforma Horària es una molt bona oportunitat per a trobar un equilibri entre la vida profesional y personal que permeti també el desenvolupament individual de les persones. També ens aproparia a un model econòmic més social i més sostenible com també milloraria l'estat de benestar o salut. Tot i que és un tema complexe tan sols necessitem unitat, acords i concens entre Govern i grups d'interés per tal de millorar els nostres hàbits i estil de vida. Ànims, força i endavant!

 • psico Actualitzat: 29/09/2016 - 12:14

  Fa uns mesos vaig visitar Suïssa i em va sorprendre gratament veure com SÍ era possible una major concil.liació laboral i familiar.
  Sóc psicòloga infantil i juvenil, treballo amb nombroses famílies que, angoixades i ocupadíssimes amb les seves feines se'ls hi escapa l'oportunitat de poder tenir un temps de qualitat amb els seus fills i filles. Aquest temps, sobretot en les primers anys, és únic i bàsic per crear un estat mental sà.
  Els pares, a part de treballar, necessiten temps per estar, conèixer i educar en valors als seus fills. Com es pot fer això si arribes a les 21h a casa i tens el cap ple de feina fins a dalt? aquella hora, els nens ja han sopat, estan a punt d'anar a dormir (això si hi ha sort, perquè sinó estan excitats esperant veure't una estona!)...els nens (el futur) necessiten UNA PERSONA AMB TEMPS, ENERGIA I PACIÈNCIA...això ho poden oferir actualment tots els pares i mares?
  Quan això falla...obviament, s'inicia un efecte dominó i veiem, dia a dia, com alguns problemes que manifesten les criatures podrien haver estat evitats, en gran part, per una major atenció per part dels adults. Els pares se senten culpables per les escasses estones que poden passar amb els sesu fills i a vegades poden adoptar actituds sobreprotectores (gens beneficioses pels nens), el que comporta: problemes de concentració, dificultat per tolerar els límits, capacitat d'esforç, cedir....
  Confio plenament que el fet que si el sistema polític invertís en mesures educatives i sanitàries a llarg plaç i fós capaç de destinar temps+esforços+diners en aquests àmbits (com una restructuració dels horaris laborals, permissos del pare-mare...)..s'afavoria a curt i, sobretot, a llarg plaç a totes les persones, adults i petits, d'ara i del futur.

 • Eva Segura Actualitzat: 27/09/2016 - 23:35

  Valoro molt positivament la proposició de llei de reforma horària. Necessitem racionalitzar horaris . Però racionalitzar en tots els àmbits a la vegada és la clau de l'èxit. I crec que el comerç està molt lluny de complir aquest objectiu. No cal que botigues o grans superfícies estiguin obertes fins les 9 0 les 10 del vespre. Incideixo amb el comerç perquè crec que serà la part més complicada de gestionar i, al meu entendre, no podeu donar el braç a tòrcer en aquest àmbit. Seria genial poder compactar i acabar la jornada laboral a les 7 de la tarda. Compactar vol dir començar a treballar més aviat en molts cassos (hi ha comerços que obren a les 10), no tancar al migdia i acabar molt abans la jornada (que és el que es fa majoritàriament a Europa).
  Pel que fa als horaris escolars no em canso de dir que hi ha molts pares que treballem fins molt tard i arribem a casa a quarts de 10 o les 10 del vespre o fins i tot més tard. Llavors hem deixat d'atendre als nostres fills, els quals han sortit d'escola entre les 4 i les 5 de la tarda o de l'institut a les 3. Els horaris dels nostres fills em semblen correctes (excepte el fet de no incloure el dinar a una hora saludable als instituts) però s'hauria d'equiparar també amb els dels pares. Si no es fa així, on és la conciliació?
  També cal incidir urgentment en el "primetime" televisiu. Com pot ser que sèries o programes de gran audiència comencin quasi a les 11 de la nit (la sèrie Merlí n'és una clar exemple)?
  Els centres de cultura,com ara biblioteques, haurien de tancar abans i això només serà possible si, per exemple, les botigues i empreses de la seva zona d'influència tanquen també molt abans.
  Senyors, cal compactar. No cal tancar als migdies. Quants treballadors poden tornar a casa seva al migdia a dinar i després tornar a la feina? En una societat que es caracteritza per la mobilitat i en la que la majoria de persones no tenen el lloc de treball a prop de casa, fa que perdin 2 o 3 hores al migdia. Això vol dir que estan tot el dia fora de casa. Com poden rendir igual a les 9 del matí que a les 9 del vespre? Impossible.
  Espero sincerament i per la salut de tots, que hi hagi un canvi profund i que la reforma no només incideixi en petites coses. Cal treballar per viure i no viure per treballar. Ens mereixem poder gaudir de la vida i així gaudirem també de la feina.

 • Sergi Sànchez Coll Actualitzat: 22/09/2016 - 15:43

  Fomentar el reciclatge de llaunes i d'ampolles de plàstic i vidre mitjançant la implementació d'un dipòsit d'entre 0,10? i 0,50? a aquests envasos segons la mida, retornable quan es torna l'envàs en els punts habilitats. Un sistema que aconsegueix altes taxes de retorn en diversos països del nord d'Europa, i sobre el qual s'han fet proves pilot exitoses en municipis com Cadaqués.

Debats

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Canal d'atenció a les consultes relacionades amb les diferents funcions del Parlament.
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

AGENDA

Avui a les 08:30h
La presidenta és entrevistada al programa 'Els matins', de TV3
Aneu al Canal Parlament Avui a les 09:00h
Ple del Parlament
Sessió ordinària (continuació)
Avui a les 21:00h
La presidenta assisteix a l'estrena del musical 'Scaramouche', de Dagoll Dagom
Aneu al Canal Parlament Divendres, 30, a les 10:00h
Comissió de Justícia
Sessió ordinària
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
Visita per diferents estances del Palau (Google Street View).
Representació gràfica de la distribució de l'hemicicle, amb enllaços a les fitxes dels diputats/ades.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.