Amb l'objectiu de potenciar la participació dels ciutadans en l'activitat parlamentària, el Parlament ha obert espais a diverses plataformes.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Horari del Registre General del Parlament.
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.
El perfil de contractant inclou totes les dades i les informacions referents a l'activitat contractual del Parlament de Catalunya.
Criteris, reculls i recomanacions dels Serveis d'Assessorament Lingüístic.
Accés als recursos documentals de què disposa la Direcció d'Estudis Parlamentaris.

El Parlament posa a la vostra disposició un espai de participació ciutadana en què podeu fer aportacions, comentaris o suggeriments sobre els projectes i les proposicions de llei que s'estan tramitant.


Les vostres aportacions es posaran a disposició dels diputats, que podran contestar-les. Tant les aportacions com les respostes seran visibles en l'espai participatiu.


El resultat d'aquest debat ciutadà serà utilitzat durant el treball dels òrgans tramitadors i quedarà reflectit en una memòria annexa a les iniciatives tramitades, en què es destacaran especialment les aportacions que finalment s'incorporin al text.

Activitat recent

 • Joan Soler Jiménez (President de l'Associació d'Arxivers - Gestors de Documents de Catalunya) Actualitzat: 01/12/2016 - 08:00

  Benvolguts Srs. diputats i diputades de la proposició de llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme,
  Em complau fer-los arribar el text del comunicat que l'Associació d'Arxivers - Gestors de Documents de Catalunya i l'Associació Arxivers sense Fronteres van emetre ahir en relació en aquesta proposició de llei. En el text s'hi copsa la voluntat permanent d'obertura i de promoció a la informació que el nostre col·lectiu professional porta defensant des de sempre. El comunicat és el següent: http://arxivers.com/images/documents/ComunicatAAC_ASF_NullitatSumarssims_vANC.pdf
  També els suggeriment la lectura de l'article de Vicenç Ruiz on justifica amb detall els motius de la nostra proposta, una acció que s'ha realitzat ja en altres països i que serveix perquè la reparació de les víctimes sigui també un exercici de reconeixement social: http://www.vilaweb.cat/noticies/sumarissims-els-arxius-de-la-reparacio/
  Ens posem per tant, a la seva disposició per analitzar amb detall aquesta proposta i veure la millor manera d'articular-la i definir-la en detall.
  Joan Soler Jiménez, president de l'AAC, i Ricard Ibarra, president d'AsF.

 • MSC Actualitzat: 29/11/2016 - 15:21


  Em sembla molt bona iniciativa homogeneitzar els horaris familiars, laborals, comercials i en resum de vida, per a que tothom pugui tenir més temps personal per dedicar a l'oci, estudiar, comprar, etc. o per conciliar amb la canalla i la vida familiar.
  Per l'experiència pròpia, conciliar vida laboral i familiar és molt difícil, perquè com a mare/pare sí téns dret a una reducció de jornada per poder fer-se càrrec dels fills però, ni a totes les empreses és ben vist i si es fa, ha de ser gratant-te, i molt, la butxaca, sigui per la pròpia reducció (sense significar tenir menys feina a l'empresa), tirant d'extraescolars o contracatant algú si no arribes a temps.
  Veig de vital importància doncs abans de canviar res coordinar amb tots els estaments i sectors per fer-ho uniformement, però sobretot, que sigui d'obligació per a tots els sectors, públics i privats. No té sentit - i ara ja parlo com a mare i com a treballadora de l'empresa privada - que canviem els horaris escolars quan al món laboral privat no s'adapta a aquest canvi de manera obligatòria. Faria que les famílies encara anéssim més ofegades.
  Entenc que pel sector públic en general pot "semblar més fácil" (i ho dic entre cometes perquè suposa un gran canvi i no hi pertanyo) que es prengui la mesura com a decisió de Govern, que al final, és qui paga i mana, però, si això no es trasllada a la Privada, aquells que tenim família, hem de fer gestions a l'administració, comerços, etc. i el que per mi és el més important, volem una Escola (Pública o Privada) de qualitat, l'únic que ens obligarà és a allargar encara més els extraescolars que precisament gratuïts no són, i a banda, si tot així no arribem a buscar els nostres fills, externalitzar la seva criança ja que has de buscar algú, que no sempre són els avis per molt que es vulgui pensar, que es faci càrrec del nen. I això és el que les famílies no volem.
  Per altre banda, i aprofitant, aquesta reducció és vàlida o de dret fins els 12 anys actualment i hauria de ser com a mínim fins la majoria d'edat ja que el que tingui un fill adolescent a casa, que ha passat a ser independent en moltes coses, se sap, que tenen altres necessitats en el que el suport dels pares i la família és clau perquè no es desvïn del bon camí.

 • MFerrater Actualitzat: 29/11/2016 - 12:21

  He vist que ja s'ha comentat el problema del fus horari, però m'agradaria insistir-hi:
  Intentar ser iguals als altres països pel que fa a l'horari laboral, primer ens hem de fixar en una cosa que potser sembla una tonteria, però són les hores de llum (la franja de llum).
  Actualment, Catalunya està en una zona horària que no li correspon per la longitud a la qual es troba, és a dir, l'hora solar i l'hora oficial no coincideixen (l'hora oficial està avançada 1h a l'hivern respecte al que li tocaria segons el Sol). A tall d'exemple, en els equinoccis (21 de març i 21 de setembre), el Sol surt teòricament a les 6 del matí, però a Catalunya surt aproximadament a les 7.30h.
  Avui en dia, a Catalunya, els horaris laborals estan adaptats a les hores de llum del dia, de la mateixa manera que ho estan als altres països amb un model d'horari laboral diferent. Simplement la diferència és que cap a l'est, el Sol també surt abans i per tant poden començar a treballar abans, i recollir i anar a dormir abans.
  En resum, estic d'acord en la reforma de l'horari laboral només si això està lligat a un canvi en el fus horari, que aporti coherència a les hores de llum. PRIMER HEM D'APROXIMAR L'HORARI OFICIAL A L'HORARI SOLAR. Sinó plantegem-nos: Té algun sentit a finals de maig estar tancats a casa a les 7 de la tarda i anar a dormir a les 9 de la nit, quan el Sol es pon passades les 9? Estarem desaprofitant hores de llum i energia solar!

 • Vull participar Actualitzat: 28/11/2016 - 22:22

  Ens agradaria que abans de plantejar una reforma d'aquesta magnitud escoltéssiu la veu dels treballadors. I pels treballadors això serà molt pitjor, perquè al final acabarem treballant com ara, i els nens acabans l'escola abans, cosa que repercutirà amb més despesa econòmica i amb menys conciliació familiar de la que hi ha fins ara.
  A l'Administració no cal canviar res, perquè els horaris són força conciliadors, però a l'empresa privada hi ha camí per recórrer. I el camí s'ha de recórrer abans que tocar les escoles.

Debats

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Canal d'atenció a les consultes relacionades amb les diferents funcions del Parlament.
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

AGENDA

Avui a les 09:00h
La presidenta assisteix a l'esmorzar de pagès amb motiu de l'inici de la Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat
Avui a les 12:00h
La presidenta participa a la inauguració de la plaça Maria Mercè Marçal
Dimecres, 7, a les 10:30h
Ponència: Projecte de llei de mesures de protecció del dret a l'habitatge de les persones que es troben en risc d'exclusió residencial
Sessió constitutiva
Aneu al Canal Parlament Dimecres, 7, a les 11:30h
Conferència de premsa dels grups de CSQP i la CUP sobre el projecte de llei sobre emergència habitacional
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
Visita per diferents estances del Palau (Google Street View).
Representació gràfica de la distribució de l'hemicicle, amb enllaços a les fitxes dels diputats/ades.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.