Serveis per a la tasca informativa dels mitjans de comunicació.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.

Notícies

Forcadell, Corominas, Simó, Nuet i Barrufet afirmen que continuaran defensant la llibertat d'expressió

Dijous, 16 de febrer de 2017. Palau del Parlament

La presidenta durant la seva intervenció, amb el vicepresident primer i els secretaris primer, tercer i quart

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (6 imatge/s)

La presidenta, Carme Forcadell, el vicepresident primer, Lluís Maria Corominas, la secretària primera, Anna Simó, el secretari tercer, Joan Josep Nuet, i la secretària quarta, Ramona Barrufet, han fet aquesta tarda una declaració, "junts en la diversitat", després de conèixer la interlocutòria del Tribunal Constitucional que resol l'incident d'execució formulat per l'advocacia de l'Estat. Els cinc membres de la Mesa han defensat la seva actuació per garantir "la llibertat d'expressió dels diputats".

Forcadell ha remarcat que "el que succeeix a Catalunya no afecta únicament l'independentisme, sinó que ens afecta a tots, perquè el que està en joc és la democràcia". "El que ens diu el Tribunal Constitucional és que al debat de política general no es podia parlar d'independència" i que als "membres de la Mesa ens pertocava dir al president de la Generalitat i als grups parlamentaris de què es podia parlar i de què no. I això, evidentment, ni ha passat ni passarà", ha asseverat. La presidenta també ha volgut reiterar un missatge de "tranquil·litat": "malgrat les intimidacions, garantirem que el debat i la paraula continuïn sent lliures en aquest Parlament".

Corominas ha explicat "que no s'han atès ni les al·legacions dels membres de la Mesa ni les que van fer els serveis jurídics de la cambra", i ha advertit que el Tribunal Constiticional "hauria de ser el garant de la separació de poders i no ho és" i que, a més, "hauria d'emparar el poder legislatiu davant dels atacs del poder executiu de l'Estat espanyol, que vol prohibir el debat de les idees". Així mateix, ha qualificat la interlocutòria d'"inacceptable des d'un punt de vista polític i jurídic".

Simó ha defensat que els cinc membres de la Mesa no només van actuar correctament, sinó que "haver-ho fet de cap altra manera, coartant el debat, hauria comportat vulnerar els drets dels diputats". "Primer va ser la presidenta, ara sembla que serem ja cinc dels set membres de la Mesa. La pregunta és: qui seran els propers?", s'ha preguntat.

"Tothom sap que jo no soc independentista", ha recordat Nuet. "Però amb la mateixa convicció que aquesta idea l'he de poder defensar al Parlament, si jo fos independentista hauria també de poder expressar aquesta idea política", ha raonat. A més, ha alertat que és inconcebible "que algú prepari una llista negra de temes i de persones sobre els quals no es pot parlar". "Al Parlament s'hi ha de poder parlar de tot: d'independència, de no independència, o d'altres idees polítiques que el dia de demà poden ser censurades si avui permetem que es facin llistes negres", ha conclòs.

A l'últim, Barrufet ha argumentat que la Mesa no pot "obrir la porta a la censura" i que "davant de la judicialització del que succeeix a Catalunya, com a membres de la Mesa hem de complir les nostres funcions i ser garants de la llibertat d'expressió de tots els diputats". En aquest sentit, ha defensat que "tots els debats del carrer han de poder entrar al Parlament, perquè si no faríem un flac favor a la democràcia".

La declaració dels membres de la Mesa s'ha produït després de la interlocutòria del Tribunal Constitucional que dedueix testimoni a fi que la fiscalia pugui actuar contra ells per haver admès a tràmit diverses propostes de resolució que el Ple va debatre el 6 d'octubre al debat de política general.

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

AGENDA

Aneu al Canal Parlament Avui a les 09:00h
Ple del Parlament
Sessió ordinària (continuació)
Divendres, 28, a les 10:00h
Ponència: Proposició de llei de les associacions de persones consumidores de cànnabis
Sessió ordinària
Divendres, 28, a les 10:30h
La presidenta rep el cònsol general de Turquia a Barcelona, Güçlu Kalafat
Aneu al Canal Parlament Divendres, 28, a les 11:00h
Conferència de premsa del Grup Parlamentari de CSQP
Calendari de plens
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana272829303112
Segona setmana3456789
Tercera setmana10111213141516
Quarta setmana17181920212223
Cinquena setmana24252627282930

En aquest calendari es mostren:

  • Sessions convocades

  • Sessions previstes

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

Accés als butlletins oficials i als diaris de sessions, en format PDF.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.