Serveis per a la tasca informativa dels mitjans de comunicació.
Servei d'enviament automàtic de titulars de notícies i altres continguts per correu electrònic, RSS o podcast.
Sessions en directe i en diferit, actes institucionals, reportatges...
A través d'aquest espai podreu fer arribar al Parlament les vostres peticions de manera privada o pública.

Notícies

Forcadell defensa que l'activitat empresarial catalana a l'exterior tingui un "respecte escrupolós" pels drets humans

Dijous, 16 de febrer de 2017. Palau del Parlament

La presidenta inaugurant el seminari

Parlament de Catalunya. 2017

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

La presidenta, Carme Forcadell, ha inaugurat aquest matí el seminari internacional 'Empreses i drets humans: comparant experiències', que té per objectiu aprofundir l'anàlisi d'aquest binomi i la internacionalització responsable de les empreses i conèixer iniciatives impulsades a diversos països en aquest sentit. Forcadell ha defensat que el "respecte escrupolós" dels drets humans i socials pugui ser un "senyal d'identitat" de l'activitat empresarial catalana a l'exterior.

El Parlament acull avui i demà el seminari, que organitzen l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament i en què participen una vintena de ponents internacionals, membres d'entitats, organitzacions i institucions públiques.

Forcadell ha obert el seminari juntament amb el president de l'ICIP, Xavier Masllorens, i és previst que el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, el clogui demà a la tarda. A l'acte d'inauguració hi ha assistit també el secretari tercer, Joan Josep Nuet.

La presidenta ha destacat la importància de garantir que les empreses respectin a tot arreu els drets socials i humans i de trobar una solució global per a aquesta qüestió. Així mateix, ha compartit la necessitat de reflexionar sobre el paper de les empreses catalanes en altres parts del món i de "plantejar-nos, per exemple, si no podem fer del respecte escrupolós dels drets humans i socials un senyal d'identitat de les empreses catalanes, una marca de país". En aquest context ha recordat la resolució que va aprovar la Comissió d'Acció Exterior i Cooperació que, entre altres punts, defensa la creació d'un centre d'estudi i avaluació sobre els impactes de les empreses catalanes amb inversions a l'exterior, una "iniciativa pionera" plantejada des de la societat civil.

Masllorens ha defensat la necessitat de regular "els excessos del mercat" i de "clarificar uns principis rectors i uns codis de bona pràctica d'obligat compliment" perquè "els actors econòmics es deguin a tots els seus grups d'interès, no només als accionistes, sinó també, i sobretot, als clients, als proveïdors i a la comunitat on estan radicats" .

El seminari té per objectiu abordar l'impacte de les empreses sobre els drets de les persones i el medi ambient, plantejar els problemes principals que afronta aquest binomi i conèixer les iniciatives més avançades de diversos estats per promoure el respecte dels drets humans per part de les empreses.

Logo de Google Translate Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Tecnologia de Traductor

Un cop seleccionat l'idioma de navegació obtindreu la traducció a l'idioma triat.

Aquesta eina facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Parlament no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.


Versions oficials de textos aprovats

Destacat de la pàgina de Twitter del Parlament de Catalunya
Destacat de la pàgina de Facebook del Parlament de Catalunya
Destacat del canal de Youtube del Parlament de Catalunya
Destacat del compte d'Instagram del Parlament de Catalunya
Descarregueu-vos les aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils

AGENDA

Aneu al Canal Parlament Avui a les 09:00h
Ple del Parlament
Sessió ordinària (continuació)
Avui a les 13:30h
Mesa del Parlament
Sessió ordinària. En acabar la sessió plenària del matí
Avui a les 13:35h
Junta de Portaveus
Sessió ordinària. En acabar la sessió plenària del matí
Aneu al Canal Parlament Avui a les 18:45h
Comissió d'Estudi de l'Emprenedoria i dels Autònoms
Sessió constitutiva. En acabar la sessió plenària
Calendari de plens
Setmanes Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Primera setmana272812345
Segona setmana6789101112
Tercera setmana13141516171819
Quarta setmana20212223242526
Cinquena setmana272829303112

En aquest calendari es mostren:

  • Sessions convocades

  • Sessions previstes

Diputats de la XI Legislatura

El Parlament a Twitter

Accés als butlletins oficials i als diaris de sessions, en format PDF.

El portal del Parlament està optimitzat per a les darreres versions de navegadors i per a una resolució mínima de pantalla de 1024 x 768.